AZ krijgt kans na kans, maar speelt onnodig gelijk tegen NEC

Zonder de geblesseerde Bruno Martins Indi en Vangelis Pavlidis heeft AZ met 1-1 thuis gelijkgespeeld tegen NEC. De ploeg van trainer Pascal Jansen kreeg met name in de tweede helft veel kansen, maar de winnende treffer werd niet gemaakt.

AZ-speler Jordy Clasie (l) - Foto: Pro Shots / Vincent de Vries

Pavlidis is minimaal één maand uitgeschakeld. Zijn vervanger was Jens Odgaard. Martins Indi had lichte klachten en werd vervangen door Maxim Dekker die zijn basisdebuut voor AZ maakte.

Na een kwartier spelen was het Myron van Brederode die na een goede actie een mooie kans creëerde, maar zijn inzet ging over de goal. AZ kreeg kansen via Reijnders, De Wit en Odgaard, maar dat resulteerde niet in treffers. NEC werd gevaarlijk via Oussama Tannane.

AZ sterker

De ploeg van trainer Pascal Jansen werd sterker en sterker in de eerste helft en een goal hing in de lucht. Richting de rust schoot Hatzidiakos voorlangs na een prachtige AZ-aanval. De Alkmaarders lieten de bal prima rondgaan, maar goals werden er niet gemaakt in de eerste 45 minuten van de wedstrijd.

Tekst loopt door onder de video.

AZ-coach Pascal Jansen zag dat zijn ploeg veel kansen miste - NH Nieuws

Tegen de verhouding in

Totaal tegen de verhouding in kopte NEC-verdediger Iván Márquez de bezoekers op voorsprong. AZ kwam razendsnel terug via Jens Odgaard die zijn eerste goal van het seizoen maakte. De Alkmaarders waren op zoek naar hun tweede treffer van de avond. Met nog een kwartier te gaan werd de treffer van De Wit afgekeurd vanwege buitenspel.

Het zat AZ niet mee. NEC-keeper Jasper Cillessen was een sta-in-de-weg. Invaller Barasi leek de winnende te maken, maar Verdonk haalde de bal van de lijn. En zo leed AZ na drie overwinningen op rij het eerste puntenverlies van de competitie.

Opstelling AZ: Verhulst; Hatzidiakos (Sugawara/79), Beukema, Dekker, Kerkez (De Wit/87) ; Clasie, Reijnders; Evjen, De Wit, Odgaard (Barasi/83); Van Brederode (Lahdo/80)