Ga naar Content

Ex-Witte Leeuw Ozan Kökcü op zijn plek bij FC Eindhoven: "Het klikte meteen"

Ozan Kökcü maakte vlak voor de start van de competitie de overgang van Telstar naar FC Eindhoven. Gisteravond scoorde de creatieve voetballer uit Haarlem zijn eerste doelpunt voor zijn nieuwe club. Het bleek tevens de winnende treffer te zijn tegen Jong AZ. "Het gaat om de drie punten en ik ben blij dat ik het team zo kan helpen."

Ozan Kökcü: "Supertevreden met mijn overstap naar Eindhoven" - NH Sport

"Het gaat supergoed met mij. Iedereen heeft mij hier goed opgevangen. Zowel de trainer als de spelers", vertelt de 24-jarige aanvaller over zijn eerste weken in Noord-Brabant. "Ik ben echt superblij met mijn overgang. De trainer geeft mij de kans om in de basis te starten. Het is nog wel even wennen vanwege de andere speelstijl." 

"Telstar wilde me eigenlijk niet laten gaan"

FC Eindhoven-speler Ozan Kökcü

Kökcü speelde in zijn twee jaar bij Telstar meer dan vijftig wedstrijden voor de club. Trainer Mike Snoei wilde Kökcü dolgraag bij de Witte Leeuwen aan boord houden, maar de voetballer zelf wilde hogerop. "Ik ben naar de trainer gegaan en naar mensen binnen de club. Ik heb de trainer overtuigd dat ik de overstap graag wilde maken. Ik kreeg een heel goed gevoel bij Eindhoven. Het klikte meteen", aldus Kökcü.

Duurt te lang

Uiteindelijk tekende Kökcü twee dagen voor de competitiestart van Telstar bij zijn nieuwe club. Kökcü: "Ik ben daar heel eerlijk in geweest. Het duurde erg lang. Te lang naar mijn mening. Gelukkig is het uiteindelijk wel allemaal gelukt."

Met FC Eindhoven is Kökcü bezig aan een geweldige seizoensstart. De nummer drie van het afgelopen seizoen in de eerste divisie heeft na vier wedstrijden nog de volle twaalf punten en is gedeeld koploper met PEC Zwolle. 

Ozan Kökcü over zijn overgang van Telstar naar FC Eindhoven - NH Sport

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke zondag van 17.00-19.00 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Kijk elke vrijdag om 17.10 uur op tv naar onze voetbal talkshow de Aftrap
  • NH Sport keert maandag 29 augustus om 17.10 uur weer terug op tv
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52