Ga naar Content

Debuterende Owusu-Oduro straalt ondanks verlies: "Wilde mijn familie trots maken"

Rome Jayden Owusu-Oduro maakte vanavond namens Jong AZ zijn eerste minuten in het betaalde voetbal. De talentvolle 18-jarige doelman kon bij zijn debuut helaas niet voorkomen dat de ploeg van Maarten Martens met 1-0 verloor van FC Eindhoven. "Mixed feeling. Trots, maar helaas geen goed resultaat."

Rome Jayden Owusu-Oduro over zijn debuut in het betaald voetbal - NH Sport/Frank van der Meijden

De jonge doelman, die vorig seizoen nog schitterde namens de Onder 18 van AZ in de Youth League, kon terugkijken op een sterke wedstrijd. "Qua keepen heb ik mezelf goed laten zien. Ik had een paar goede reddingen", vertelt Owusu-Oduro na afloop van het duel. "Voetballend ging het wat minder, maar ik denk dat ik wel mijn mannetje heb gestaan. Jammer van het resultaat, maar ik ben wel trots op het team."

 

"Ik heb denk ik wel mijn mannetje heb gestaan"

JONG AZ-doelman Rome Jayden Owusu-Oduro

"In de tweede helft hebben we gedomineerd. Het is jammer dat we in de laatste vijf seconden van de eerste helft een doelpunt tegen krijgen. Dat was erg jammer. Uiteindelijk onnodig verloren", zei Owuso-Oduro over de nipte nederlaag.

Tekst gaat verder onder de video.

Rome Jayden Owusu-Oduro bij debuut: "Onnodig verloren" - NH Sport

Onnodige nederlaag

Jong AZ-trainer Maarten Martens had er na afloop behoorlijk de pest in dat zijn ploeg met nul punten van het veld stapte. "De 1-0 viel op een cruciaal moment. Dat was erg zonde en volgens mij ging er ook nog een handsbal aan vooraf", aldus Martens, die geel kreeg wegens protesteren bij de openingstreffer. "Uiteindelijk hebben we onnodig verloren, maar het gaat te ver om te zeggen dat we hier drie punten hadden verdiend."

Jong AZ-trainer Maarten Martens kon zijn frustratie niet verbergen bij de tegentreffer - NH Sport

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke zondag van 17.00-19.00 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Kijk elke vrijdag om 17.10 uur op tv naar onze voetbal talkshow de Aftrap
  • NH Sport keert maandag 29 augustus om 17.10 uur weer terug op tv
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52