Ga naar Content

Opnieuw reddingspoging bij Noorderpier: baasje springt hond achterna

Een vrouw is gisteravond haar hond achterna gesprongen in de zee bij de Noordpier in Velsen-Noord. Haar hondje was tijdens een wandeling het water ingesprongen en kon daardoor niet zelf meer uit het water komen. 

Foto: Inter Visual Studio
Om de vrouw en haar viervoeter uit het water te halen kwam er een KNRM boot naar de steiger toe. Ook waren er een ambulance en een dierenambulance om de twee na te kijken. Met de twee ging het naast de schrik en een nat pak goed. 

Niet de eerste keer

Het is niet de eerste keer dat een baasje zijn of haar rond redt vanaf de pier in Velsen-Noord. In 2021 redde John Meijer tijdens een wandeling zijn hond die vanaf de zuidpier in het water was gevallen. Eind november 2020 sprong ook al een man vanaf de Noordpier zijn hond achterna. Zowel de Reddingsbrigade IJmuiden als de KNRM Wijk aan Zee noemt dit soort acties 'levensgevaarlijk' en hoopt op meer bewustzijn bij hondenuitlaters. Die hopen op hun beurt op meer maatregelen vanuit Rijkswaterstaat om hun honden te beschermen.

Rijkswaterstaat, eigenaar van de pieren, liet in 2020 in een reactie weten al langer bezig te zijn met het aanscherpen van de veiligheid op de Noordpier. Volgens een woordvoerder zijn er in juni vorig jaar extra borden geplaatst om mensen erop te wijzen dat zij hun hond moeten aanlijnen, en zijn er ook extra borden die waarschuwen niet in het water te springen.

Lees ook

Meer nieuws uit de IJmond?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit de IJmond. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/IJmond

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected]

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]