Ga naar Content
Haarlem

Strandgasten kiezen massaal voor de deelscooter: "Beter dan een warme bus"

12 augustus 2022, 15.52 uur
Door: Marieke Pijlman · Foto: NH Nieuws

Strandgasten komen massaal met de deelscooter naar de stranden van Zandvoort en Bloemendaal. Vanuit Haarlem is de rit met de scooter goed te doen en een mooi alternatief voor de auto of openbaar vervoer, zo blijkt. "Veel beter dan een warme bus", vertelt een man in Bloemendaal. 

Veel strandgasten gaan graag met de deelscooter naar het strand - NH Nieuws

Vooral twintigers hebben de deelscooter ontdekt als vervoersmiddel naar het strand. Het scheelt ze een flinke fietstocht in de hitte en velen verkiezen de scooter boven de trein of bus. "Ik pak 'm heel vaak, dit is zeker beter dan de trein. Honderd procent!", zo vertelt een jonge man bij Bloemendaal aan Zee.

Beter dan auto en fiets

Een andere gebruiker van de deelscooter ging voorheen nog wel eens met de auto naar het strand, maar vooral de parkeerkosten vond ze aan de hoge kant. "Je moet ook maar net een plekje kunnen vinden en met de fiets vind ik eigenlijk net te ver."

De meesten zijn ook niet bang dat ze geen scooter meer zullen aantreffen als ze teruggaan. "Er staan er zoveel, dat heb ik eigenlijk nooit meegemaakt dat er geen één meer staat", vertelt een jonge vrouw. Een man die de deelscooter niet zo lang geleden heeft ontdekt, maakt zich er ook geen zorgen over. "Als dat het ergste is, dat je met de bus terug moet. Dat is toch ook te overzien?"

Tekst gaat verder onder de afbeelding.

In de apps van Felyx (links) en GO (rechts) is de Zandvoortse en Bloemendaalse 'deelscooterzee' goed zichtbaar - Foto: NH Nieuws

Positief

Gemeenten Haarlem, Zandvoort en Bloemendaal zijn positief over het gebruik van de deelscooters. "We ervaren wel drukte, maar geen overlast van de deelscooters", vertelt een woordvoerder van de gemeente Zandvoort. "We denken dat dat komt omdat ze maar op zeven plaatsen gestald mogen worden."

In de gemeente Haarlem wordt wel wat overlast ervaren door verkeerd geparkeerde deelscooters, maar de gemeente is bezig met het opstellen van nieuw beleid over deelmobiliteit. De deelscooters zijn volgens de gemeente wel een mooie aanvulling op het mobiliteitssysteem van de stad.  

Lees ook

Meer nieuws uit Haarlem e.o.?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit Haarlem en omgeving. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws.

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Haarlem.

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected]

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]