Start van hoofdcontent

Sport

nl
V

AZ heeft Yukinari Sugawara terug tegen Dundee United, Riechedly Bazoer kan debuteren

10 augustus 2022, 17.23 uur · Aangepast 10 augustus 2022, 18.25 uur · Door Stephan Brandhorst

Al redelijk vroeg in het seizoen staat de druk er bij AZ behoorlijk op. De Alkmaarders moeten morgen de 1-0 nederlaag van vorige week tegen Dundee United ongedaan zien te maken. Anders is het Europese seizoen al heel snel te einde. Een lichtpuntje in aanloop naar de wedstrijd is dat Yukinari Sugawara weer inzetbaar is en Riechedly Bazoer voor het eerst deel uitmaakt van de AZ-selectie.

Pascal Jansen voor de wedstrijd van AZ - Pro Shots / Erik Pasman

Jansen keek eerst terug op de wedstrijd van vorige week. "Die beviel me natuurlijk niet. We kwamen wel in de ruimtes, maar dwongen daar te weinig af. We waren tandeloos. Dat moet morgen beter, in een hoger tempo en met meer rendement. Het zal opnieuw een flinke strijd worden, maar ik ben ervan overtuigd dat wij die winnen met het verschil dat nodig is."

Fitheid

Jesper Karlsson, Jens Odgaard en Zinho Vanheusden zijn niet fit en hebben nog tijd nodig om te herstellen. Bazoer werd vorige week gepresenteerd en zou voor het eerst minuten in het shirt van AZ kunnen maken. "Hij is fit genoeg om in ieder geval deel uit te maken van de selectie", zegt trainer Pascal Jansen over Bazoer.

Tekst loopt door onder de video.

Pascal Jansen over het meespelen van Sugawara en Bazoer - NH Nieuws

Fans

Naar schatting zijn zo'n 2.000 Schotten naar Nederland gekomen om Dundee United te steunen. Vorige week schreeuwde het thuispubliek in een kolkend Tannadice Park naar de 1-0 overwinning. Jansen kon daarvan genieten, maar hoopt dat zijn eigen fans ook voor een goede sfeer kunnen zorgen.

Tekst loopt door onder de video.

AZ-trainer Pascal Jansen rekent op de fans - NH Sport / Stephan Brandhorst

De wedstrijd begint morgen om 21.00 uur in Alkmaar. Vorige week verloor AZ met 1-0 van Dundee United. Als na twee wedstrijden een gelijke stand op het scorebord staat, wordt er verlengd. De winnaar gaat door naar de vierde voorronde van de Conference League. Pas daarna volgt de groepsfase van het derde Europese toernooi.

Bekijk hieronder de samenvatting van de wedstrijd van vorige week.

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke zondag van 17.00-19.00 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Kijk elke vrijdag om 17.10 uur op tv naar onze voetbal talkshow de Aftrap
  • NH Sport keert maandag 29 augustus om 17.10 uur weer terug op tv
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52