Ga naar Content

Pavlidis en Van Brederode nemen AZ bij de hand tegen Go Ahead Eagles

Het ging niet van harte, maar de eerste driepunter is binnen voor AZ. Tussen de dubbele ontmoeting met Dundee United in de Conference League door hadden de Alkmaarders moeite met Go Ahead Eagles. Treffers van Vangelis Pavlidis en basisdebutant Myron van Brederode waren uiteindelijk voldoende voor de zege: 2-0. 

Een vuistje van Vangelis Pavlidis na zijn openingsgoal - Foto: Pro Shots / Jasper Ruhe

Voor de wedstrijd werd de 70-jarige Kees Kist in het zonnetje gezet. De AZ-legende zag dat de Alkmaarders zeer gehavend waren en weinig kansen creëerden. Onder meer Jesper Karlsson, Jens Odgaard, Zinho Vanheusden en Riechedly Bazoer ontbraken. Het eerste gevaarlijke moment was voor Vangelis Pavlidis, zijn kopbal miste kracht. 

Dat was een startschot voor een betere fase van de Alkmaarders, want Dani de Wit kreeg een gigantische kans. Hij schoot van drie meter van de goal af hard op doelman Jeffrey de Lange. Daarna was het opnieuw De Wit die met een kopbal voor gevaar zorgde. Tijjani Reijnders testte nog De Lange met een afstandsschot. In de blessuretijd kon AZ opgelucht ademhalen, nadat Bas Kuipers de bal dichtbij op Hobie Verhulst kopte.

Tekst gaat verder onder de video.

Pascal Jansen over twee cruciale momenten tijdens AZ - Go Ahead Eagles - NH Nieuws

Vrij snel na rust kreeg Pavlidis een grote kans, door aan buitenspel te ontsnappen. Jamal Amofa kon hem net van het scoren afhouden. Na schoten van Hakon Evjen (net naast het doel) en Pavlidis kon de Griek toch juichen. Een voorzet van de ingevallen Aslak Fonn Witry kopte Pavlis de bal tegen de touwen: 1-0. 

In de slotfase mocht Dani de Wit niet klagen na een elleboogstoot bij José Fontán. Scheidsrechter Allard Lindhout werd naar de kant geroepen door de VAR, maar gaf geel.  Basisdebutant Myron van Brederode gooide het duel vijf minuten op slot. Hij scoorde uit een voorzet van invaller Mayckel Lahdo: 2-0. 

Komende donderdag speelt AZ thuis tegen Dundee United. De Alkmaarders moeten een 1-0 achterstand wegpoetsen. De aftrap is 21.00 uur. 

Opstelling AZ: Verhulst; Hatzidiakos (Witry/62), Beukema, Martins Indi, Kerkez (M. de Wit/62); Reijnders, Clasie, D. De Wit (Koopmeiners/90); Evjen (Lahdo/84), Pavlidis (Barasi/84), Van Brederode 

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • NH Sport keert zondag 7 augustus terug op NH Radio van 17.00-19.00 uur
  • NH Sport is vanaf maandag 29 augustus weer op tv te zien om 17.10 uur 
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52