Start van hoofdcontent

Sport

NL
V

Zwak AZ legt druk op return na kleine nederlaag tegen Dundee United

4 augustus 2022, 22.53 uur · Aangepast 5 augustus 2022, 08.24 uur · Door Milton Pus

AZ keert met een slechte uitgangspositie terug naar Alkmaar. Er werd donderdagavond nipt verloren van Dundee United door een goal van Glen Middleton. Vooral het spel van de ploeg van Pascal Jansen was erg zwak. 

Mayckel Lahdo verving Jens Odgaard bij AZ - Pro Shots / SIPA USA

Het begin van AZ was nog voortvarend, dat speelde zonder de geblesseerden Jens Odgaard, Zinho Vanheusden en Riechedly Bazoer. Odgaard deed nog wel mee tegen Tuzla City en werd vervangen door Mayckel Lahdo. Zonder de afwezigen was het spel van de Alkmaarders erg matig.

De bezoekers zorgden nog voor het eerste gevaar, maar de voorzet van Hakon Evjen eindigde achter Vangelis Pavlidis. Na dit speldenprikje daalde het niveau snel. Craig Sibbald testte Hobie Verhulst nog met een hard afstandsschot en Lahdo kon koppen na een voorzet van Milos Kerkez. 

Tekst gaat verder onder de tweet

In de tweede helft gebeurde wat al een tijdje in de lucht hing. Eerst kon AZ nog opgelucht ademhalen, toen een schot van Steven Flechter voorlangs ging.  De Schotten kwamen er razendsnel uit na een counter en sloegen keihard toe via Glenn Middleton: 1-0. 

Een harde uithaal van Bruno Martins Indi uit een vrije trap leidde nog een slotoffensief in. Zo probeerde spits Pavlidis Mark Birighitti nog te verschalken met een harde uithaal. Een inzet die volgde van de Griek, eindigde ook voorlangs. Zodoende moeten de Alkmaarders proberen het karwei volgende week in hun voordeel om te draaien. 

Return

De return wordt 11 augustus gespeeld in Alkmaar. De aftrap is 21.00 uur en als AZ over twee wedstrijden weet te winnen is Riga FC of Gil Vicente de volgende tegenstander. Het eredivisieseizoen begint komende zondag in eigen huis tegen Go Ahead Eagles, er wordt vanaf 16.45 uur afgetrapt. 

AZ: Verhulst; Hatzidiakos, Beukema, Martins Indi, Kerkez; Reijnders, Clasie, D. De Wit; Evjen, Pavlidis, Lahdo (Van Brederode/71)

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • NH Sport keert zondag 7 augustus terug op NH Radio van 17.00-19.00 uur
  • NH Sport is vanaf maandag 29 augustus weer op tv te zien om 17.10 uur 
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52