Start van hoofdcontent

Alkmaar

NL
V

Limmer kermis-feesttent mag tóch tot 01.00 uur open: "Het is gelukt"

9 augustus 2022, 14.50 uur · Door Aline Bleeker

De feesttent op de Limmer kermis mag dit jaar toch tot 01.00 uur open in plaats van maximaal 23.00 uur. Horecaondernemer Caroline Glorie is blij met het besluit: "Ik heb ervoor gestreden en het is gelukt."

Eetbar Lekker

Al dertig jaar is de kermistent, die hoort bij Eetbar Lekker, op vrijdag en zaterdag tot 01.00 uur 's nachts open. Maar dit jaar verleende gemeente Castricum een vergunning tot maximaal 23.00 uur. Volgens Glorie zou dat voor problemen zorgen. Gemeente Castricum heeft na een gesprek met Glorie besloten de tent langer open te laten zijn. 

Eerder zei Glorie tegen NH Nieuws: "Als de tent al zo vroeg sluit, heb ik geen idee waar ik die 750 mensen (uit de feesttent, red.) moet bergen. Het café staat ook altijd bomvol."

De Limmer kermis wordt volgens Glorie 'heel druk bezocht, ook door mensen uit andere dorpen'. "Als de tent al zo vroeg dicht moet, voorzie ik een hoop ellende." Daarom startte de eigenaar vorige week een petitie om de tent langer open te laten. Afgelopen weekend was deze al ruim 2.000 keer ondertekend. 

Volgens Glorie heeft dit 'zeker meegespeeld' bij het besluit van de gemeente om een latere vergunning af te geven: "Limmen heeft 8.000 inwoners. Als een petitie door 2.000 mensen wordt ondertekend, kan de gemeente daar niet omheen", aldus de eigenaar. 

Nieuw evenementenbeleid

De gemeente wilde naar eigen zeggen 'vasthouden aan de eindtijden die in het evenementenbeleid zijn geregeld'. Voorgaande jaren werd op dit beleid een uitzondering gemaakt voor de feesttent. Volgens Glorie was 'vanuit de veiligheidsregio aan de burgemeester het advies is gegeven om de boel eerder te sluiten'. 

Een gemeentewoordvoerder laat weten dat het Castricumse evenementenbeleid, dat uit 2004 stamt, 'toe is aan een update'. Wat dit betekent voor openingstijden (en afwijkingen daarop) tijdens evenementen, is nu nog niet duidelijk. "Voor dit jaar kan de feesttent de tijden van de voorgaande jaren hanteren."

De Limmer kermis vindt dit jaar plaats van vrijdag 9 tot en met zondag 11 september.

💬 Wil je niets missen uit Alkmaar en omgeving?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]