Ga naar Content

FC Volendam stunt op transfermarkt met terugkeer Henk Veerman

Henk Veerman keert terug bij FC Volendam. De 31-jarige spits komt over van FC Utrecht en tekent een contract voor drie jaar. Na zeven jaar afwezigheid is de boomlange spits weer speler aan De Dijk. Daarmee is hij de eerste echte aanwinst van de Volendammers deze zomer.

Henk Veerman speelde het afgelopen half jaar bij FC Utrecht - Foto: Pro Shots / Stefan Koops

Veerman speelde het afgelopen halfjaar bij FC Utrecht. De Domstedelingen namen hem in januari over van Sankt Pauli, waar Veerman op het tweede niveau in Duitsland veelvuldig scoorde. Bij FC Utrecht had Veerman weinig zicht op speelminuten na de komst van Bas Dost en Daishawn Redan. Het is onbekend hoeveel geld Volendam neerlegt voor de spits.

Het is verrassend dat Volendam uitkomt bij Veerman. In de spits heeft trainer Wim Jonk sinds vorige zomer de beschikking over Robert Mühren en ook op de flanken zijn er voldoende opties met Daryl van Mieghem, Ibrahim El Kadiri en Bilal Ould-Chikh. Een optie zou nog kunnen zijn om Mühren als aanvallende middenvelder te posteren met Veerman in de spits.

Transfers

Het is deze zomer bij FC Volendam nog angstvallig stil op de transfermarkt. Veerman is naast de huurlingen Filip Stankovic en Gaetano Oristanio pas de eerste aankoop. Franco Antonucci en Benaissa Benamar hadden een optie in hun contract dat ze bij promotie automatisch nog een jaar werden gehuurd van respectievelijk Feyenoord en FC Utrecht.

In 2013 begon Veerman zijn profcarrière bij FC Volendam. Na twee uitstekende seizoenen in de eerste divisie verdiende hij een transfer naar sc Heerenveen en speelde daar vervolgens drie jaar.

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • NH Sport keert zondag 7 augustus terug op NH Radio van 17.00-19.00 uur
  • NH Sport is vanaf maandag 29 augustus weer op tv te zien om 17.10 uur 
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52