Ga naar Content

Oud-prof Kevin Visser baalt stevig van afscheid bij FC Volendam: "Verdient niet de schoonheidsprijs"

Het leven van Kevin Visser ziet er sinds deze zomer heel anders uit. Vijftien jaar lang was alles gericht op z'n bestaan als profvoetballer, maar nu komt de middenvelder uit voor amateurclub AFC en is hij de kersverse vader van Joa. "Ik geniet nu enorm van mijn gezin."

Kevin Visser van FC Volendam - Foto: Orange Pictures

"Mijn dagbesteding staat nu volledig in het teken van mijn zoon en pas in januari ga ik werken", vertelt Kevin Visser aan NH Sport. De afgelopen zes jaar kwam hij uit voor FC Volendam en de promotie naar de eredivisie zou een prachtige afsluiting zijn van een mooie periode. Alleen houdt Visser een heel vervelend gevoel over aan zijn afscheid. "Het verdient allemaal niet de schoonheidsprijs."

Commerciële functie

Eind maart kreeg Visser te horen dat er geen toekomst meer was bij FC Volendam. Mede door een kruisbandblessure die de spelverdeler uit Rotterdam twee jaar geleden opliep, moest hij veel vaker vanaf de zijkant toekijken dan hem lief was. Toch speelde Visser met zestien wedstrijden nog een belangrijke rol in de promotie van Het Nieuwe Oranje. Vervolgens dacht hij na over een maatschappelijke loopbaan en daar sprong FC Volendam handig op in. Een baan op de commerciële afdeling bij de eredivisionist en dat leek Visser wel wat. "Op deze manier kon ik mijn steentje bijdragen aan de ontwikkeling van de club, want ik draag FC Volendam een heel warm hart toe." Helaas voor Visser bleef het bij dat gesprek, want wat volgde was een radiostilte tot de dag van vandaag. "Nu ben ik lekker gemaakt met niks. Ik begreep dat sommige mensen me liever niet meer bij de club zagen."

"Ik baal er flink van, aangezien ik zes jaar lang alles voor de club heb gegeven"

Kevin Visser

Die gedachte werd ook bevestigd aan het eind van vorig seizoen. Visser mocht de laatste week niet meer meetrainen met de ploeg van Wim Jonk. "Zogenaamd wilden ze al trainen met de nieuwe ploeg voor aankomend seizoen. Dit voelt heel wrang. Ik hoop dat de verantwoordelijke mensen bij Volendam zich hiervoor achter de oren krabben. Ik ga geen namen noemen, want ik hou liever de eer bij mezelf. Al baal ik er wel flink van, aangezien ik zes jaar lang alles voor de club heb gegeven."

Tekst loopt door onder de foto

AFC is de nieuwe club van Kevin Visser - Foto: Orange Pictures

Nu speelt Visser in het rood-zwart van AFC. De Amsterdamse club van de Zuidas komt uit in de tweede divisie. "Het bevalt hartstikke goed. Voetballend ligt het niveau met veel oud-profs heel hoog. Alleen trainen we minder vaak dan betaald voetbalclubs, anders kan dit team zo mee in het linkerrijtje van de eerste divisie."

Nieuwe uitdaging

"Ik sta overal voor open", vertelt Visser als het gaat om zijn maatschappelijke toekomst. "Op LinkedIn deed ik een oproep dat ik toe ben aan een nieuwe uitdaging. Vervolgens kreeg ik heel veel berichten. Van bouwbedrijven tot recruitmentkantoren. Ik ga overal langs en ga kijken wat bij me past."

Eerst geniet Visser van z'n kleine Joa en staat hij een aantal keer in de week op het veld bij AFC. Hoelang de 34-jarige middenvelder nog blijft voetballen laat hij in het midden. "Ik ben een liefhebber en probeer zo lang mogelijk door te spelen. Dat kan één seizoen zijn, maar ook zomaar nog vier jaar."

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • NH Sport keert zondag 7 augustus terug op NH Radio van 17.00-19.00 uur
  • NH Sport is vanaf maandag 29 augustus weer op tv te zien om 17.10 uur 
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52