Ga naar Content

Uitgesproken Kevin Visser oneens met Volendam-exit, Boy Deul zag de bui hangen

Bij FC Volendam hebben zeven spelers te horen gekregen dat hun aflopende contract niet wordt verlengd. Inmiddels speelt Kevin Visser al zes jaar in het vissersdorp, waardoor een noodgedwongen vertrek rauw op zijn dak komt. "Ik heb heel eerlijk aangegeven dat ik het er niet mee eens ben", zegt een teleurgestelde Visser.

Kevin Visser heeft ook een ontslagbrief gekregen - NH Sport / Stephan Brandhorst

Voor Visser beginnen de jaren inmiddels te tellen. De oud-aanvoerder van de ploeg is nu 33 en wordt binnenkort vader. Gezien zijn ervaring - ook bij ADO Den Haag in de eredivisie - had Visser gehoopt om nog van waarde te kunnen zijn. "Ik ben wel een type die andere spelers ook beter maakt", stelt de middenvelder, die na een lange kruisbandblessure sinds enkele maanden weer volledig inzetbaar is.

Ondanks de ontslagbrief is Visser niet bij de pakken neer gaan zitten. In gesprek met technisch directeur Jasper van Leeuwen heeft hij dan ook verteld dat hij het oneens is met de beslissing. "Ik weet wat er gevraagd wordt. En in de eredivisie kan ik ook voor tien minuten of een kwartier van toegevoegde waarde zijn", aldus Visser.

Deul begripvol

Waar de ontslagbrief voor Visser deels als een verrassing kwam, had Boy Deul daar opvallend genoeg al rekening mee gehouden. De 34-jarige middenvelder voelde de bui al hangen. "Je weet dat het gaat komen. Ik heb met de club gesproken en die waren open en eerlijk tegen mij", stelt Deul, die de afgelopen jaren de wederopbouw van de club heeft meegemaakt. Toch heeft de man die in 2008 het laatste kampioenschap van FC Volendam nog meemaakte, begrip voor het besluit. 

Tekst loopt door onder de video.

Boy Deul voelde de bui al hangen - NH Sport / Stephan Brandhorst

Voor technisch directeur Jasper van Leeuwen was het een lastige afweging om afscheid te nemen van de routiniers. Hij balanceert momenteel op een 'kruispunt' tussen de eerste divisie en de eredivisie. Bij promotie beschikt Van Leeuwen over een hoger budget en wordt er verwacht dat hij een andere selectie samenstelt. De ervaring van Deul en Visser lijkt dan in de eredivisie van waarde, maar daar denkt de technisch directeur anders over.

Tekst loopt door onder de video.

"Ervaring is één van de elementen" - NH Sport / Stephan Brandhorst

Van Leeuwen kijkt positief naar de selectie en wil een eredivisiewaardig elftal op de been zetten. Het pijnpunt ligt volgens hem dan op de nummer zes-positie. Met het aanstaande vertrek van Visser, Deul, Alex Plat en Samir Ben Sallam valt daar een gat. Verder wordt gekeken of keeper Filip Stankovic en middenvelder Gaetano Oristanio nog een extra jaar van Internazionale gehuurd kunnen worden. "Daarover hebben we gesprekken", aldus Van Leeuwen.

Contractverlenging Jonk

Ook Wim Jonk heeft een zogenaamde ontslagbrief ontvangen van de club. "Wel een bijzondere", zegt Van Leeuwen. Hoewel de technisch directeur over alle contracten van spelers en staf gaat, heeft hij die van Jonk niet in zijn portefeuille. "Daar zijn wij te close voor en wij vinden de hoofdtrainer net zo'n belangrijke functie als die van technisch directeur." Daardoor velt het bestuur de beslissing om eventueel langer door te gaan.

Drie weken geleden zei commercieel directeur Jan Smit tegen BNR dat de contractverlenging van Jonk 'een kwestie van tijd' is. In de tussentijd kwam er geen witte rook uit de schoorsteen. Volgens Jonk zijn de gesprekken nog gaande. 

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]