Puntenverlies Koninklijke HFC tegen hekkensluiter GVVV, nederlaag Jong FC Volendam

Het is Koninklijke HFC niet gelukt om volledig te profiteren van de nederlaag van koploper Katwijk in de tweede divisie. De ploeg van trainer Gertjan Tamerus speelde 1-1 tegen hekkensluiter GVVV. Jong FC Volendam verloor van IJsselmeervogels: 2-1.

HFC-speler Koen Tros baalt na weer een gelijkspel tegen GVVV - Foto: Pro Shots / Stefan Koops

GVVV snoepte eerder dit seizoen ook al twee punten af van HFC door 0-0 te spelen. De eerste grote aanval van de wedstrijd was voor de Haarlemmers. Sietse Brandsma kreeg een kans, maar hij vond doelman Jan van Willige op zijn weg. In de tegenstoot werden de Utrechters gevaarlijk via Jordi Bitter en Tom Oostinjen. Pal voor rust kregen Deron Payne en Brandsma kansjes, desondanks bleef het gelijk.

In de tweede helft bracht Roy Castien de Haarlemmers op voorsprong. De invaller benutte een strafschop: 0-1. HFC kon niet heel lang genieten van deze goal, want drie minuten later werd het gelijk via Joshua Patrick. In het resterende gedeelte konden de bezoekers niet meer scoren: 1-1.

Topscorer Koen Blommestijn kon de nederlaag van Jong FC Volendam niet voorkomen - Foto: Pro Shots / Niels Boersema

Door de 1-3 nederlaag van koploper Katwijk tegen Rijnsburgse Boys had HFC het verschil op de ranglijst terug kunnen brengen tot drie punten. De Koninklijke blijft tweede, maar met vijf punten achterstand op Katwijk. De ploeg van Anthony Correia heeft bovendien een wedstrijd minder gespeeld.

Jong FC Volendam

Op bezoek bij IJsselmeervogels keek Jong Volendam binnen tien minuten al tegen een achterstand aan. Eerder werd een treffer van Jerrel Hak afgekeurd wegens buitenspel, maar hij kon enkele minuten later wél juichen: 1-0. Younes Taha had na een kwartier de gelijkmaker op zijn schoen. Zijn inzet eindigde naast het doel van de Vogels.

Na de rust breidden de gastheren de voorsprong uit via invaller Steven Sanchez Angulo. Hij omspeelde Barry Lauwers na een lange bal en schoot de bal in het lege doel: 2-0. In de blessuretijd maakte de ingevallen Givairo Read de aansluitingstreffer. Volendam kon hierna niet meer gelijkmaken.

Jong Volendam staat elfde met 27 punten. Volgend weekend speelt de ploeg van Kiki Musampa thuis tegen AFC. De Amsterdammers komen morgen in actie tegen Jong Sparta Rotterdam.