Start van hoofdcontent

VOLENDAM

nl

'Feyenoord heeft FC Volendam-verdediger Derry John Murkin op de korrel'

26 juli 2022, 15.26 uur · Aangepast 26 juli 2022, 17.47 uur · Door Frank van der Meijden

Volgens het doorgaans goed ingevoerde1908.nl is Feyenoord werk aan het maken van FC Volendam-verdediger Derry John Murkin. De linksachter moet naar verluidt de opvolger worden van de naar Manchester United vertrokken Tyrell Malacia.

Foto: Derry John Murkin in het oefenduel tegen SV De Rijp - Orange Pictures

De naam van Murkin komt mede uit de koker van Sipke Hulshoff, de assistent-trainer van Feyenoord. Hulshoff was namelijk eerder tussen 2019 2021 twee jaar lang de assistent van Wim Jonk. 

Derry John Murkin staat nog tot medio 2023 onder contract in Volendam. Bovendien is er nog een optie voor een extra seizoen. Afgelopen promotiejaar kwam de in Engeland geboren voetballer tot slechts vier duels vanwege een voetblessure. Murkin speelt al zijn gehele profcarrière bij FC Volendam. Hij kwam in 2015 over vanuit de jeugd van Fortuna Wormerveer.

Krappe selectie

Of Volendam Murkin wil laten gaan is nog maar de vraag. Afgelopen zaterdag liet trainer Wim Jonk nog weten dat hij de selectie van zijn ploeg al "te krap" vond. FC Volendam vertrekt morgen naar Griekenland om aldaar een oefenduel te spelen tegen Panathinaikos. Oorspronkelijk zou er vrijdag tegen ADO Den Haag worden gespeeld, maar de club heeft dat duel afgezeged en geeft de voorkeur aan een reis naar Griekenland. 

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • NH Sport keert zondag 7 augustus terug op NH Radio van 17.00-19.00 uur
  • NH Sport is vanaf maandag 29 augustus weer op tv te zien om 17.10 uur 
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52