Start van hoofdcontent

VOLENDAM

nl

Samenvatting: FC Volendam moet in oefenduel het hoofd buigen voor AEK Athene

23 juli 2022, 00.12 uur · Aangepast 23 juli 2022, 13.08 uur · Door Stephan Brandhorst

FC Volendam heeft een goede indruk gemaakt in de oefenwedstrijd tegen AEK Athene. De ploeg van trainer Wim Jonk verloor weliswaar met 1-2 van de Griekse topclub, maar kan terugkijken op een geslaagd duel.

Samenvatting FC Volendam - AEK Athene - NH Sport

De Volendammers begonnen goed aan de wedstrijd. Via een slippertje achterin bij de Grieken maakte Daryl van Mieghem de openingstreffer. Halverwege de eerste helft kwam AEK Athene op gelijke hoogte na een ketser van Filip Stankovic. De Servische doelman probeerde Ezequil Araujo uit te pakken, dat mislukte en daarmee leidde hij de 1-1 in.

AEK Athene wist Volendam in de daaropvolgende fase behoorlijk onder druk te zetten. Ondanks de druk probeerde Volendam alsnog op te bouwen. Testspeler Diego Gustavo werd halverwege de tweede helft in problemen gebracht na risicovol opbouwen. Hij was daardoor genoodzaakt een overtreding te maken, waarna de ingevallen Barry Lauwers kansloos was op de strafschop van Michalis Kosidis: 1-2.

Volgende week vertrekt FC Volendam naar Griekenland. Daar zal de promovendus een oefenwedstrijd afwerken tegen Panathinaikos.

Wim Jonk kijkt tevreden terug op de oefenwedstrijd tegen AEK Athene - NH Sport / Stephan Brandhorst

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • NH Sport keert zondag 7 augustus terug op NH Radio van 17.00-19.00 uur
  • NH Sport is vanaf maandag 29 augustus weer op tv te zien om 17.10 uur 
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52