Ga naar Content

Het nieuws van 29 juli: 200 jongerenwoningen Santpoort-Noord stap dichterbij • Koçak kan raadslid blijven in Beverwijk

Dit is het nieuws van vrijdag 29 juli. Het nieuws van gisteren vind je hier. Tips? Mail ze naar [email protected]

Sluiting nieuwsblog

Dit was het IJmond nieuwsblog van vrijdag 29 juli. Maandag is er weer een blog, prettig weekend!

Bijna 200 jongerenwoningen in Santpoort-Noord een stap dichterbij

Er gaan rond de 194 jongerenwoningen komen  op het stuk onbebouwde grond achter het KPN-kantoor aan de Vlietweg 2. Dat melden de gemeente Velsen en jongerenhuisvester 1828 Groep vandaag. Wie dit nu voor het eerst leest en geïnteresseerd is, is waarschijnlijk te laat: al 1.900 mensen hebben zich ingeschreven voor het project. Wanneer de woningen er ongeveer zullen staan is nog niet duidelijk.

1828 verwijst naar de leeftijd van de bewoners: de appartementen zijn bedoeld voor jongeren tussen de 18 en 28. Zij mogen maximaal vijf jaar in de één- of tweekamerappartementen blijven wonen. Bijkomende voordelen: de jongeren bouwen terwijl ze er wonen ‘inschrijfduur’ op, zodat zij daarna makkelijker kunnen doorstromen naar een ander huis én zij kunnen er huursubsidie krijgen.

De getekende verklaring van vandaag heet een zogenaamde ‘anterieure’ verklaring. Dat betekent dat het nu zeker is dat het wooncomplex er gaat komen. Maar hoe het er precies uit gaat zien, wordt later nog bepaald in overleg, onder andere samen met een ‘woonpanel’ van Velsense jongeren.

Het idee van de 1828-woningen, die ook al gaan komen in Haarlem, Gouda en Leidschendam, is dat jongeren één of twee kamers met keuken en toilet voor zichzelf hebben, maar andere ruimtes en faciliteiten, zoals woonkamer, terras, wasmachines en zelfs elektrische deelauto’s met elkaar delen.

Redactie

Koçak kan raadslid blijven in Beverwijk, wel kleven er 'integriteitsrisico's aan zijn functioneren

Dortmundt doet deuren dicht: laatste knipbeurt luidt einde kapperstijdperk in

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Rijstroken dicht tussen Velsertunnel en knooppunt Velsen

Rijstroken in beide richtingen tussen de Velsertunnel en knooppunt Velsen zijn dicht. Rijkswaterstaat vervangt daar de verlichting. Tot wanneer de afsluting precies duurt is onduidelijk.

Komende week van maandag tot en met woensdag zijn de Velsertunnel en de A22 richting Haarlem vanaf negen uur 's avonds, tot vijf uur 's morgens dicht. Verkeer wordt omgeleid via de calamiteitenbogen en de Wijkertunnel, meldt Rijkswaterstaat.

Woensdag tot en met zaterdag is afrit 1 IJmuiden, komend vanuit Alkmaar, afgesloten. Ook na volgende week zijn er werkzaamheden op de A22 en A208.

Redactie