EK voorbij: titelverdediger Oranje struikelt in verlenging over Frankrijk

Mede door het fantastische keeperswerk van Daphne van Domselaar en heel veel geluk dwong Oranje vanavond een verlenging af tegen Frankrijk. Daarin ging het na 102 minuten helemaal mis na een benutte strafschop van Ève Périsset. Dat was de enige goal van de wedstrijd: 1-0.

Keepster Daphne van Domselaar baalt flink, nadat ze de strafschop niet kon keren - Foto: Pro Shots / Remko Kool

Het had er geen moment ingezeten voor Nederland. Vrijwel de hele wedstrijd waren de Oranje Leeuwinnen aan het verdedigen tegen Frankrijk. Dominique Janssen hielp de tegenstander bijna in het zadel door de bal verkeerd te raken. Zoals wel vaker vanavond was Van Domselaar scherp en kon de inzet wegtikken.

Het geluk van Nederland was nog niet op, want een keiharde inzet van Delphine Cascarino vanuit de tweede lijn eindigde op de paal. Daarvoor had Sandie Toletti al een grote kans al gemist. Stefanie van der Gragt uit Heerhugowaard was voor rust een sta-in-de-weg door een inzet van de lijn af te halen.

Tekst gaat verder onder de tweet.

Ten einde

In de tweede helft bleef Frankrijk aanvallen en kreeg Nederland geen noemenswaardige kansen. Van Domselaar hield de Leeuwinnen op de been. In de 86e minuut leek er toch nog een beslissing te komen, maar Cascarino kopte van dichtbij voor open doel naast. In de blessuretijd kopte Wendie Renard snoeihard uit een corner. Van Domselaar kon de bal keren.

De keepster moest na 102 minuten het hoofd toch buigen na een penalty van Périsset. Die mocht aanleggen vanaf de strafschopstip door een overtreding van Janssen. Nederland probeerde het tij nog te keren, maar die goal was voldoende voor een halve finale-plaats voor Frankrijk.