Kopschopgoal van Stefanie van der Gragt helpt Leeuwinnen op EK aan moeizame zege

Het Nederlands elftal heeft de tweede groepswedstrijd op het EK gewonnen. Dankzij een doelpunt van Stefanie van der Gragt uit Heerhugowaard won Nederland met 3-2 van Portugal.

Stefanie van der Gragt op het EK 2022 - Foto: Orange Pictures

Nederland begon slecht aan de wedstrijd. Portugal kreeg twee grote kansen waarvan er één leidde tot een doelpunt dat werd afgekeurd vanwege buitenspel. De ploeg van bondscoach Mark Parsons kwam wel op voorsprong via Damaris Egurrola, die na zeven minuten raak kopte uit een corner van Ajacied Sherida Spitse.

Kopschop

Oranje domineerde de wedstrijd tegen de fysieke Portugezen en Stefanie van der Gragt verdubbelde de score na ruim een kwartier. De centrale verdediger kopte een van richting veranderd schot tegen de touwen. Een Portugese verdediger trapte haar bij de kans tegen het hoofd, waarna de Heerhugowaardse enige tijd bleef liggen na de 2-0.

Tekst loopt door onder de tweet.

De Europees kampioen van 2017 had weinig te vrezen voor Portugal, maar liep wel ongelukkig tegen een strafschop aan. Carole da Silva Costa verschalkte Daphne van Domselaar uit Oudkarspel en maakte zodoende de aansluitingstreffer: 2-1. Na rust maakte Diana Silva gelijk namens Portugal. Daniëlle van de Donk bracht met een fraaie knal van buiten de zestien Oranje weer op voorsprong.

Oranje gaat dankzij de 3-2 overwinning aan kop in Groep C. De Leeuwinnen hebben net als Zweden vier punten, maar hebben een beter doelsaldo. Zondag om 18.00 speelt Oranje de laatste groepswedstrijd tegen Zwitserland.