Start van hoofdcontent

Noord-Holland

nl

Puike reddingen Van Domselaar helpen Oranje aan gelijkspel tegen Zweden op EK

9 juli 2022, 23.11 uur · Aangepast 11 juli 2022, 17.00 uur · Door Milton Pus

Ze begon op de bank, maar kwam na 22 minuten al in het veld. De 22-jarige Daphne van Domselaar uit Oudkarspel verving keepster Sari van Veenendaal, die uitviel met een schouderblessure. Mede door een paar knappe reddingen hielp Van Domselaar Oranje aan een punt in de eerste EK-wedstrijd tegen Zweden: 1-1. 

Daphne van Domselaar speelde pas haar tweede interland - Pro Shots / Remko Kool

Al vroeg in de beginfase kwam Van Veenendaal in botsing met voormalig Ajax-speelster Stefanie van der Graft en Lynn Wilms. Van der Gragt kon door, Van Veenendaal probeerde het nog een paar minuten, maar moest toch gewisseld worden.

Voor vervangster Van Domselaar was het pas haar tweede interland. De oud-speelster van de Telstar-beloften incasseerde voor rust een treffer van Jonna Andersson, die vrij kon uithalen na een voorzet van Kosovare Asslani: 1-0. Asslani had daarvoor al het eerste waarschuwingsschot afgevuurd, maar die inzet eindigde in het zijnet.

De Oranje Leeuwinnen zagen nog een speelster wegvallen. Anouk Nouwen moest met een enkelblessure het duel voortijdig staken.

Tekst gaat verder onder de foto.

Jill Roord (r) lacht breeduit na haar gelijkmaker tegen Zweden - Pro Shots / Remko Kool

Vrij snel na rust kwam Oranje op gelijke hoogte. Na een kans voor Vivianne Miedema belandde de bal bij Jill Roord en die schoot de bal in de hoek: 1-1. Roord verzuimde daarna  Nederland aan een voorsprong te helpen. In het resterende gedeelte van de wedstrijd hield Van Domselaar de Oranje Leeuwinnen meermaals op de been met een aantal goede reddingen

De tweede groepswedstrijd op het EK in Engeland is 13 juli tegen Portugal. 

Opstelling Nederland: Van Veenendaal (Van Domselaar/22); Wilms, Van der Gragt, Nouwen (Olislagers/41), Janssen, Groenen, Spitse, Van de Donk (Pelova/79); Roord (Beerensteyn/79), Miedema, Martens

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • NH Sport keert zondag 7 augustus terug op NH Radio van 17.00-19.00 uur
  • NH Sport is vanaf maandag 29 augustus weer op tv te zien om 17.10 uur 
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52