Ga naar Content

Bekende walrus Freya duikt op in Noorse haven, luiert op boten en laat ze zinken

Eind vorig jaar maakte iedereen kennis met walrus Freya, die op de meest bijzondere plaatsen een plek om te slapen en te zonnen zocht. Ze was wekenlang te vinden in de haven van Den Helder en klom daar zelfs op een onderzeeër. Maar ze verliet Nederland en maakte een flinke tocht, want nu is ze herrie aan het schoppen in de haven van Oslo. 

Walrus Freya laat boten zinken - Foto: Twitter

Op de stenen bij de kust van Den Helder óf op een onderzeeboot van de marine, niks was walrus Freya te gek. Ze wist de aandacht flink naar zich toe te trekken toen ze zich in oktober 2021 voor het eerst liet zien in de haven van Den Helder. En het was ook heel bijzonder, want het zou meer dan twintig jaar geleden zijn dat een walrus in Nederland werd gespot. 

De walrus toonde in Nederland al uitzonderlijk gedrag, maar dit overtreft ze in haar nieuwe verblijfplaats in Noorwegen. Ze ligt daar namelijk maar al te graag te luieren op verschillende bootjes in de haven. Helaas zijn de bootjes niet zo goed bestand tegen een grote walrus, want er zijn al meerdere onder water gelopen terwijl Freya lekker ligt te luieren. 

Freya ligt heerlijk te slapen in een zinkend bootje - Foto: Twitter

De nieuwe chill plek van Freya zorgt voor een hoop bekijks in de haven van Oslo. Veel mensen verzamelen zich langs de kade, maar er zijn zelfs mensen die er speciaal met hun bootje langs varen om de nieuwe trekpleister van de stad te kunnen zien. Voorlopig ligt ze hier nog wel even lekker, maar het is het nog afwachten welke haven ze hierna onveilig gaat maken. 

Lees ook

💬 Wil je niets missen uit de Noordkop?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]