Ga naar Content

Verstekeling Freya de walrus tankt bij aan boord van onderzeeër Koninklijke Marine

De onderzeedienst van de Koninklijke Marine heeft een bijzondere gast aan boord: walrus Freya, die de afgelopen weken op verschillende locaties werd gespot, ligt bij te tanken op het dek van onderzeeër Zr. Ms Dolfijn: "Uniek dat 'ie uitgerekend een onderzeeboot uit onze Walrusklasse uitkiest om op te luieren", vertelt woordvoerder Ronald de Hondt. 

Walrus Freya luiert op onderzeeër uit Walrusklasse - Foto: Onderzeedienst Koninklijke Marine

De walrus, die al enkele weken rondzwemt in de Waddenzee, werd vorige week maandag voor het eerst gespot in de haven van Den Helder.

Het dier besloot ironisch genoeg vanmorgen aan boord te kruipen van een onderzeeër uit de Walrusklasse. "Ik werd gebeld dat hij ligt te luieren op het achterdek van de Dolfijn. Vorige week lag hij op de Dijk. Je kan er redelijk dichtbij komen, maar we moeten de natuur niet verstoren."

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Voorlopig hoeft de walrus geen vin te verroeren, gezien de onderzeeër momenteel niet wordt gebruikt. "Het heeft geen enkele invloed op onze werkzaamheden. De onderzeeër ligt vast aan de steiger en hij ligt netjes op het achterdek, daar heeft niemand last van."

Walrus Freya trok zich niet veel aan van de aandacht die ze vandaag kreeg:

Veel belangstelling voor Freya - NH Nieuws

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Lees ook

💬 Wil je niets missen uit de Noordkop?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]