Ga naar Content

Nederland lijdt eerste nederlaag op Honkbalweek; Curaçao is te sterk

Het is Nederland niet gelukt om foutloos te blijven op de Honkbalweek Haarlem. Na eerdere overwinningen op Cuba en Italië bleek vandaag Curaçao te sterk. Nederland verloor zijn derde wedstrijd met 8-6.

Oranje-international Sharlon Schoop - Foto: Orange Pictures

Nederland schoot uit de startblokken in het Pim Mulier stadion. In de eerste slagbeurt nam de ploeg van bondscoach Evert-Jan 't Hoen al gelijk een 2-0 voorsprong. Rogear Bernadina kwam over de thuisplaat na een honkslag van Denzel Richardson en niet veel kon ook Sharlon Schoop scoren na een succesvolle slag van Juremi Profar. 

Desastreuze inning

In de zesde inning ging het helemaal mis voor Oranje. Bij een 3-0 voorsprong sloeg Curaçao toe en maakte het maar liefst zes punten. Nederland wist in de gelijkmakende slagbeurt nog een keer te scoren, waardoor Curaçao met een 6-4 voorsprong aan de laatste inning begon. In het spectaculaire slotstuk van de wedstrijd scoorden beide ploegen ieder twee keer en zo stond uiteindelijk de eindstand van 8-6 op het bord.

Het betekende de eerste nederlaag voor Nederland deze editie van de Honkbalweek Haarlem. Later deze week speelt Nederland in de groepsfase nog tegen Japan en de Verenigde Staten. Donderdag 14 juli zijn de halve finales en een dag later op vrijdag is de finale. 

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • NH Sport keert zondag 7 augustus terug op NH Radio van 17.00-19.00 uur
  • NH Sport is vanaf maandag 29 augustus weer op tv te zien om 17.10 uur 
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52