Ga naar Content

Bondscoach blij met rentree Honkbalweek: "Goed voor de sport, Nederland en Haarlem"

Een krappe, maar terechte zege voor Nederland. Zo omschreef bondscoach Evert-Jan 't Hoen de eerste wedstrijd van de Honkbalweek Haarlem tegen Italië. "Dit evenement is belangrijk voor de honkbalsport, voor Nederland en zeker voor Haarlem. De tribunes zaten weer vol met enthousiaste mensen, daar doe je het voor."

Evert-Jan 't Hoen: "De tribunes zaten weer vol met enthousiaste mensen, daar doe je het voor." - Foto: NH Sport / Milton Pus

De dertigste editie van de Honkbalweek is vrijdag voor de Nederlandse honkballers begonnen met een overwinning op de Italianen (2-1). Door corona was de laatste editie in 2018 en een jaar later werd nog het World Port Tournament in Rotterdam gehouden. "Dit jaar is de dertigste editie, dus je hebt het over een evenement dat al zestig jaar bestaat. Een aantal jaar geleden was het onzeker of het wel door zou gaan. Daarom ben ik hartstikke blij dat het weer wordt gehouden. Het is ook fijn dat er sterke teams meedoen, dan worden we goed uitgedaagd deze week. Dan is het altijd fijn om dit toernooi te beginnen met een winstpartij."

Moeizaam

Het ging niet van harte voor Oranje gaf ’t Hoen ook toe. "Het is onnodig dat het nog zo close was, slechts 2-1. We hebben genoeg kansen gehad om meer punten te scoren, zonde dat we dat niet hebben gedaan. Onze pitcher Lars Huijer (HCAW red.) begon moeizaam met gooien, maar herstelde zich goed en was scherp. Datzelfde gold voor Kevin Kelly, die hem na vijf innings verving. Kelly heeft het daarna fantastisch uitgegooid."

Tekst gaat verder onder de tweet

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

In de eerste inning keek Nederland direct tegen een achterstand aan, maar die werd snel weggepoetst. "Het was wel een kantelpunt dat we gelijk terugkwamen met twee punten. Het was mooi dat we niet lang hoefde te vechten tegen de achterstand. Er was nog veel te spelen, dus ik maakte me niet zo druk."

Finale

In gesprek met de KNBSB (Nationale honkbal- en softbalbond) had ’t Hoen de finale als doelstelling gesteld. "Daar moet je ook voor gaan. Het gaat alleen wedstrijd voor wedstrijd. We spelen zaterdag tegen Cuba, die zijn nog niet in actie gekomen. Uiteraard gaan we dan ook weer voor de zege. Als je meedoet aan een toernooi wil je altijd de finale halen en winnen. De spelers moeten daar dan ook voor gaan. Sommige landen willen alleen ‘gezellig meedoen’, daar zijn we hier niet voor."

Zaterdag speelt Nederland vanaf 19.30 uur de tweede wedstrijd tegen Cuba.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • NH Sport keert zondag 7 augustus terug op NH Radio van 17.00-19.00 uur
  • Op tv zie je vanaf maandag 6 juni om 17.10 uur de zesdelige serie De Schoonheid van de Sport 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]