Ga naar Content

Honkbalweek Haarlem terug van weggeweest

De 30e editie van de Honkbalweek Haarlem staat op het punt van beginnen. Het tweejaarlijkse toernooi ging in 2020 niet door vanwege corona. "Ik verwacht dat het publiek er reuze veel zin in heeft. Dat zien wij terug in de kaartverkoop. Het is toch vier jaar geleden dat dit unieke evenement heeft plaatsgevonden in Haarlem", vertelt Maud Tromp van de organisatie.

Honkbalweek terug van weggeweest - NH Nieuws

Het toernooi begint vrijdag om 15.30 uur met een wedstrijd tussen Japan en Curaçao. Om 19.30 uur staat de wedstrijd tussen Nederland en Italië op het programma. Alle wedstrijden worden in het Pim Mulier Stadion in Haarlem gespeeld. "De kaartverkoop verloopt heel erg goed. Ik meen dat 9 juli al helemaal is uitverkocht", aldus Tromp.

Tekst loopt door onder video

Maud Tromp over de kaartverkoop van de Honkbalweek 2022 - NH Nieuws

Geen broodjes pindakaas

In 2018 won Japan het toernooi en ook deze editie is het Aziatische land van de partij. Gerrit Ligtenberg is al meer dan 30 jaar betrokken bij de organisatie. "Ze hebben een Japanse dame die voor het eten zorgt. Geen broodjes pindakaas in ieder geval", lacht Ligtenberg. 

De Honkbalweek Haarlem wordt van 8 tot 15 juli georganiseerd. De finale staat volgende week vrijdag om 19:00 uur gepland.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • NH Sport keert zondag 7 augustus terug op NH Radio van 17.00-19.00 uur
  • Op tv zie je vanaf maandag 6 juni om 17.10 uur de zesdelige serie De Schoonheid van de Sport 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]