Ga naar Content

AZ verhuurt doelman Bakker aan De Graafschap

Mees Bakker speelt komend seizoen voor De Graafschap. De 21-jarige doelman wordt door AZ verhuurd aan de club uit Doetinchem. De Heilooër heeft in Alkmaar nog een contract tot medio 2023, met de optie voor nog twee seizoenen. In de huurovereenkomst is een optie tot koop opgenomen. 

Mees Bakker in actie voor Jong AZ - Foto: Orange Pictures

Bakker begon met voetballen bij HSV Heiloo en stape op elfjarige leeftijd over naar de jeugdopleiding van AZ. Sinds de zomer van 2020 maakte hij deel uit van de A-selectie. Twee jaar eerder debuteerde hij bij Jong AZ in het betaald voetbal en speelde tot dusver dertien wedstrijden voor de beloften. Tot een wedstrijd in het vlaggenschip van de Alkmaarders kwam het tot op heden niet. 

Weinig speeltijd

De talentvolle doelman kon aankomend seizoen rekenen op weinig speeltijd. AZ heeft met Peter Vindahl, Hobie Verhulst, Beau Reus en Sem Westerveld al vier keepers bij de hoofdselectie zitten. Bij De Superboeren treft Bakker een aantal oud-AZ'ers. Zo spelen ook Mees Kaandorp, Robin Schouten en Rio Hillen komend seizoen in het blauw-wit. 

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • NH Sport keert zondag 7 augustus terug op NH Radio van 17.00-19.00 uur
  • Op tv zie je vanaf maandag 6 juni om 17.10 uur de zesdelige serie De Schoonheid van de Sport 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]