Start van hoofdcontent

AMSTERDAM

nl

De Schoonheid van de Sport: 'Trampolinespringen is mooi, maar jurering geeft gedoe'

4 juli 2022, 17.00 uur · Door Erik-Jan Brinkman

Elke sport kent zijn schoonheid, maar ergens is er ook altijd weer een onaantrekkelijke kant te vinden. In aflevering vijf van de zesdelige serie 'De Schoonheid van de Sport' verdiept NH Sport-verslaggever Erik-Jan Brinkman zich in het trampolinespringen. 

De Schoonheid van de Sport - 5 - Trampolinespringen - NH Nieuws

Trampoline-trainer Sven Mooij: "Ik vind alles mooi aan de sport. Je streeft ernaar dat alles er zo makkelijk mogelijk uitziet." Fans van de sport vertellen vol enthousiasme over trampolinespringen. "Je bent echt op jezelf aangewezen" en "De beheersing van het lichaam en de coole trucs", zien ze als mooie kanten van de sport.

"Ik denk wel dat het interessanter kan worden gemaakt voor het publiek om inzichtelijker te maken wat er gebeurt"

trampolinetrainer sven mooij

Jurysport

Trampolinespringen is een jurysport. Dat is dan ook voer voor discussie. "Aan de ene kant is dat de kracht van de sport dat er specialisten naar kijken. Aan de andere kant kan er een hoop gedoe over ontstaan. Dat is de schoonheid, maar ook de zwakte van zo'n sport" , aldus sporthistoricus Jurryt van de Vooren. 

Mooij is ook kritisch op zijn sport. "Ik denk wel dat het interessanter kan worden gemaakt voor het publiek om inzichtelijker te maken wat er gebeurt. Nu wint soms iemand met 1.0 verschil. Waar dat dan in zit is voor het publiek lastig te zien."

In deze aflevering komen ook de vele trainingsuren aan bod, net als de kleding en wordt de vergelijking met de strenge turnwereld gemaakt.

Foto: Trampolinespringen tijdens de Olympische Spelen in Tokyo - Photo by Iris van den Broek/Orange Pictures

De volgende aflevering van 'De Schoonheid van de Sport' zie je maandag 11 juli om 17.10 uur op televisie. Dan staat de paardensport centraal.

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • NH Sport keert zondag 7 augustus terug op NH Radio van 17.00-19.00 uur
  • Op tv zie je vanaf maandag 6 juni om 17.10 uur de zesdelige serie De Schoonheid van de Sport 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]