Start van hoofdcontent

Sport

NL
V

'Owen Wijndal op weg naar de uitgang: Ajax akkoord met AZ over transfer'

30 juni 2022, 18.21 uur · Aangepast 30 juni 2022, 19.34 uur · Door Stephan Brandhorst

De transfer van Owen Wijndal naar Ajax lijkt slechts een kwestie van tijd. VI en De Telegraaf melden dat Ajax en AZ overeenstemming over de transfer van de linksback hebben bereikt. De Amsterdammers hebben een vijfjarig contract klaarliggen voor de 22-jarige Wijndal.

AZ-aanvoerder Owen Wijndal - Orange Pictures

De aanvoerder van AZ staat al geruime tijd op het wensenlijstje van Ajax. Vorige zomer werd hij al gepolst, maar tot een overgang kwam het niet. Tijdens het afgelopen seizoen verlengde Wijndal zijn contract bij AZ tot de zomer van 2024. Daarin werd afgesproken dat hij voor een gelimiteerde transfersom de club mocht verlaten. Naar verluidt is dat een bedrag van tien miljoen euro.

Nu de clubs tot een akkoord zijn gekomen, moet de 11-voudig international zelf nog tot een persoonlijk akkoord komen. Als dat lukt is hij de eerste versterking van de Amsterdammers deze zomer. Wijndal heeft zichzelf als doel gesteld om met Oranje op het WK in Qatar te staan. Onlangs gaf hij aan dat die kans aanzienlijk groter is als hij wekelijks in de Champions League speelt. "Ik heb mijn ambitie uitgesproken dus ik denk dat ik wel toe ben aan een stap hogerop."

Tekst loopt door onder de video.

Wijndal: "Champions League spelen maakt kans op Oranje groter" - NH Sport / Stephan Brandhorst

Naast Ajax waren ook Napoli en Sevilla geïnteresseerd in de diensten van Wijndal. De Zaandammer doorliep de hele jeugdopleiding van AZ en debuteerde begin 2017 tegen PSV in het eerste. Met zijn 17 jaar en 68 dagen was hij de jongste AZ-debutant ooit. Vervolgens speelde hij 142 wedstrijden voor de Alkmaarders waarin hij vier keer scoorde en 27 assists gaf.

AZ speelt komende zaterdag de eerste oefenwedstrijd in aanloop naar het nieuwe seizoen. Om 16.00 uur trapt de ploeg van trainer Pascal Jansen af tegen degradant PEC Zwolle. Het is nog onduidelijk of Wijndal die wedstrijd nog van de partij is.

AZ-aanvoerder Owen Wijndal: "Ik verruil AZ niet zomaar" - NH Sport / Stephan Brandhorst

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • NH Sport keert zondag 7 augustus terug op NH Radio van 17.00-19.00 uur
  • Op tv zie je vanaf maandag 6 juni om 17.10 uur de zesdelige serie De Schoonheid van de Sport 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]