Ga naar Content

Geduldige Owen Wijndal is toe aan stap hogerop: "Maar ik verruil AZ niet zomaar"

Ook op de eerste training van het nieuwe seizoen is Owen Wijndal nog speler van AZ. De linksback wordt in verband gebracht met meerdere clubs, maar heeft geen haast met het vinden van een nieuwe club. "Ik verruil AZ niet zomaar", zegt de 22-jarige Zaandammer.

AZ-aanvoerder Owen Wijndal: "Ik verruil AZ niet zomaar" - NH Sport / Stephan Brandhorst

Wijndal heeft bij de leiding van AZ zijn ambities kenbaar gemaakt. "Daar hebben we afspraken over gemaakt toen we mijn contract verlengden", zegt Wijndal die aangeeft klaar te zijn voor een stap hogerop.

"Ik heb ambitie uitgesproken en dat weet de club ook"

az-verdediger owen wijndal

Vorig jaar verlengde hij zijn contract tot en met de zomer van 2024, maar een transfer naar Ajax is een veelgehoord gerucht. "Ik heb me voorgenomen om daar niet teveel over te zeggen."

Tekst loopt door onder de video.

Wijndal: "Champions League spelen maakt kans op Oranje groter" - NH Sport / Stephan Brandhorst

Vorig jaar tijdens de voorbereiding zag Wijndal zijn teamgenoten Myron Boadu (AS Monaco), Calvin Stengs (Nice) en Teun Koopmeiners (Atalanta Bergamo) allemaal een toptransfer maken. Zelf bleef hij achter bij AZ, droeg een jaar de aanvoerdersband en heeft zich doorontwikkeld tot linksback bij het Nederlands elftal.

De afgelopen interlandperiode zat Wijndal niet bij de Oranje-selectie. "Maar als je het goed doet in de Champions League, lijkt mij de kans wel groter dat je bij het Nederlands elftal een betere kans maakt", hint hij op een aanstaand vertrek.

Blessures

De beslissende fase van de competitie moest Wijndal afgelopen seizoen missen door een liesblessure. Het EK vorige zomer met Oranje moest hij om die reden ook aan zich voorbij laten gaan. "Dat was wel net was anders, maar ik ben nu helemaal hersteld."

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • NH Sport keert zondag 7 augustus terug op NH Radio van 17.00-19.00 uur
  • Op tv zie je vanaf maandag 6 juni om 17.10 uur de zesdelige serie De Schoonheid van de Sport 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]