Ga naar Content

Eerste oefenpot onder coach Alfred Schreuder is gemakkelijke prooi voor Ajax

De eerste oefenwedstrijd van het seizoen heeft Ajax eenvoudig tot een goed einde gebracht. In Oldenzaal wonnen de Amsterdammers met 3-0 van SV Meppen, dat uitkomt op het derde niveau in Duitsland. De nieuwe trainer Alfred Schreuder begint dus foutloos aan de oefencampagne met Ajax.

Mo Ihattaren viert het Ajax-doelpunt - Foto: Orange Pictures

Bij Ajax, dat deze week op trainingskamp in De Lutte is, ontbraken alle internationals. Daardoor trad de landskampioen met een elftal aan dat bestond uit reserves en spelers van Jong Ajax. Voor Sontje Hansen bleek het een goede wedstrijd om zijn kwaliteiten te laten zien. De buitenspeler liet zich gelden met twee doelpunten voor rust nadat Christian Rasmussen de score had geopend.

Tekst loopt door onder de tweet.

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Schreuder wisselde na de pauze behoorlijk door en gaf onder andere Jay Gorter een plek onder de lat. Hij verving Maarten Stekelenburg, die afgelopen vrijdag zijn aflopende contract met een jaar verlengde. Een flink verjongd Ajax wist het doel van de Duitsers weinig meer onder vuur te nemen, waardoor het publiek geen doelpunten meer kon aanschouwen. Vlak voor tijd raakte Jay Enem nog wel de lat.

Ajax verblijft tot en met zondag in De Lutte. Op zaterdag spelen de Amsterdammers nog een oefenwedstrijd in Oldenzaal. SC Paderborn (aftrap 13.00 uur) is dan de tegenstander.

Opstelling Ajax: Stekelenburg; Klaiber, Magallán, Pierie, Baas; Regeer, Fitz-Jim, Ünüvar; Ihattaren, Rasmussen, Hansen

Opstelling Ajax tweede helft: Gorter, Regeer (Banel/60), Ihattaren (Brandes/60), Salah-Eddine, Gooijer, Aertssen, Douglas, Enem, Warmerdam, Giovanni, Martha

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • NH Sport keert zondag 7 augustus terug op NH Radio van 17.00-19.00 uur
  • Op tv zie je vanaf maandag 6 juni om 17.10 uur de zesdelige serie De Schoonheid van de Sport 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]