Start van hoofdcontent

Sport

NL
V

Scheuring binnen Telstar: "Tijd dat Telstar als voetbalclub gerund gaat worden. Niet als hobbyclub"

10 juni 2022, 07.00 uur · Aangepast 10 juni 2022, 09.16 uur · Door Thomas Brood

Radi el Kaddouri stopt per direct bij Telstar. El Kaddouri richtte samen met de inmiddels vertrokken trainer Andries Jonker de nieuwe jeugdopleiding van Telstar op, maar legt daarvoor zijn werkzaamheden neer. Ook zat hij tot vorige week dinsdag in de Technische Commissie die een nieuwe trainer moet aanstellen. 

"Wij hebben een andere visie over het te voeren technische beleid. De trainer die ze willen aanstellen voldeed niet aan de visie van de club en die van mij, namelijk het opleiden van jeugd met spelers uit de regio. De nieuwe trainer moet zich dus bekommeren om de jeugdopleiding", vertelt hij over zijn besluit om uit de Technische Commissie te stappen.

El Kaddouri zelf wil niet reageren op namen van potentiële trainers , maar bronnen bij Telstar laten weten dat Mike Snoei de voornaamste kandidaat is.

Quote

"Het is tijd voor jonger bloed bij de beleidsmakers van Telstar"

radi el kaddouri

Op vrijwillige basis zette hij samen met Jonker de jeugdopleiding op en was de Noord-Hollander de eindverantwoordelijke hiervoor. "De jeugd heeft de toekomst. Die moet je veel tijd en liefde geven. Als je zoals Telstar geen dikke zak met geld hebt, moet je jonge spelers de kans geven", aldus El Kaddouri. Hij was dan ook groot voorstander om door te gaan met de inmiddels vertrokken Jonker en na een aantal jaren wilden ze dan de vruchten plukken van de nieuwe jeugdopleiding. 

Samen met zijn broer Ahmed voetbalde hij vroeger in de jeugd van Telstar. Daarna bouwden ze samen aan een zeer succesvol vastgoedbedrijf. Door de komst van toenmalig trainer Jonker werd El Kaddouri enthousiast gemaakt om in te stappen bij Telstar. Dat deed hij dan ook zo'n anderhalf jaar geleden.

Spelers willen Jonker terug

Het NHD publiceerde donderdagavond dat de spelersgroep een brief heeft gestuurd naar de directie van Telstar. Daarin staat dat ze graag Andries Jonker weer terug willen zien keren. Chris B. van der Zwan, lid van de Technische Commissie laat in de krant weten dat dat een gepasseerd station is. 

NH Sport / Thomas Brood

Verjonging

Dolgraag willen de broers Radi en Ahmed el Kaddouri wat betekenen voor Telstar. Daarvoor is er wel verandering nodig binnen de voetbalclub. "Het is tijd voor jonger bloed bij de beleidsmakers van Telstar. De club moet gerund gaan worden als voetbalclub en niet meer als hobbyclub. De ego’s en trots van iedereen moet opzij worden gezet en het belang van de club moet op één komen te staan. Alle neuzen moeten dezelfde kant op staan, ongeacht de functie binnen de club", is Radi el Kaddouri duidelijk. 

De huidige Technische Commissie bestaat uit Chris B. van der Zwan, Ton Zwart, Roderik van Seumeren en Frans van Essen. Allemaal mannen op leeftijd. Ook algemeen directeur Pieter de Waard zit al vanaf 2006 bij de voetbalclub.    

Reactie Chris B. van der Zwan

Eén van de leden van de Technische Commissie is Chris B. van der Zwan. Hij laat weten dat na de teleurstellende resultaten van afgelopen seizoen en de progressie van het eerste team er twijfel is ontstaan over het functioneren van trainer Andries Jonker.

Op verzoek van Telstar is er toen een werkgroep opgericht om een gewenst trainersprofiel op te stellen. Daarin kwam naar voren dat er vanuit een duidelijke structuur gewerkt moet worden, de trainer zich kwetsbaar moet opstellen en dat de discipline binnen en buiten het veld aangepakt moest worden. "Het spreekt voor zich dat de nieuwe trainer aandacht heeft voor de jeugdopleiding", aldus Van der Zwan.

Andries Jonker als trainer van Telstar - Orange Pictures

Inmiddels zijn er diverse gesprekken gevoerd met potentiële trainers. Dat proces duurt langer omdat een aantal kandidaten om financiële redenen heeft bedankt. Tijdens dat proces kwam Radi el Kaddouri met het verzoek om weer in gesprek te gaan met Andries Jonker. Dat hebben ze toen gedaan. "Als groep kwamen wij tot de conclusie dat hij niet in het profiel paste. Radi kon zich daar niet in vinden en daarom verliet hij helaas de Technische Commissie." 

Quote

"Als groep kwamen wij tot de conclusie dat hij niet in het profiel paste"

lid technische commissie chris b. van der zwam

Toch betreurt Van der Zwan het vertrek van Radi el Kaddouri. "Hij heeft veel toegevoegde waarde voor de jeugdopleiding gehad. Daar neem ik mijn petje voor af. Ik hoop dat wij snel weer de rijen gesloten kunnen krijgen en gezamenlijk aan een sportieve toekomst kunnen werken." 

De vastgoedondernemer benadrukt dat hij niet met slaande deuren is vertrokken. "Ik heb zeker niet de wijsheid in pacht. Ik ben één van de (aanstaande) aandeelhouders van de club en dat zal ik blijven. Ik zal mijn sponsorafspraken gewoon nakomen."

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • NH Sport keert zondag 7 augustus terug op NH Radio van 17.00-19.00 uur
  • Op tv zie je vanaf maandag 6 juni om 17.10 uur de zesdelige serie De Schoonheid van de Sport 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]