Start van hoofdcontent

VELSEN-ZUID

nl

Vertrek Andries Jonker kwam onverwachts bij spelers Telstar: "Iedereen was stil"

12 mei 2022, 18.13 uur · Aangepast 12 mei 2022, 18.53 uur · Door Thomas Brood

Na het 4-3 verlies tegen Roda JC liet Telstar-trainer Andries Jonker weten dat hij de club gaat verlaten. "Iedereen was stil en keek elkaar aan van: wat gebeurt hier nou? Niemand zag het aankomen", vertelt Telstar-aanvoerder Glynor Plet.

Glynor Plet en Niels van Wetten zagen vertrek Andries Jonker niet aankomen - NH Nieuws

Ook vorig jaar duurde het erg lang, voordat bekend werd of Jonker aanbleef. "Toen kwam het uiteindelijk ook goed. Ik had gehoopt dat het dit keer ook goed zou komen. Ik ben een betere speler geworden onder Andries", vertelt Niels van Wetten.

"Ik denk niet dat het te maken heeft met de dingen die Andries ons heeft geleerd"

telstar-aanvoerder glynor plet

Slechte prestaties

Telstar eindigde dit jaar op een teleurstellende negentiende plek. De laagste eindnotering sinds 2010. Toch vindt Plet niet dat dat Jonker valt aan te rekenen. "Daar kan je je vragen over stellen, maar ik denk niet dat het te maken heeft met de dingen die Andries ons heeft geleerd."

Het vertrek van Jonker kwam ook voor de buitenwacht onverwacht. Vorige week donderdag kreeg hij een contractaanbod. Jonker liet toen weten dat hij het enorm naar zijn zin heeft in Velsen-Zuid, maar eerst het voorstel te willen lezen. Vrijdagavond na de verliespartij in Kerkrade gaf hij echter aan te vertrekken bij Telstar. 

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke zondag tussen 17.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]