Start van hoofdcontent

Sport

NL
V

Opvolger Andries Jonker laat op zich wachten; Telstar hoopt snel op witte rook

31 mei 2022, 13.50 uur · Aangepast 2 juni 2022, 15.00 uur · Door Thomas Brood

Begin mei liet trainer Andries Jonker weten Telstar te gaan verlaten. Bijna een maand later is er nog geen vervanger aangesteld door de club. "Ik verwacht dat er binnen twee weken wel een klap op wordt gegeven", vertelt interim-directeur Jakob Klompien.

Telstar-trainer Andries Jonker - Pro Shots / Paul Roling

Een technische commissie is door de voetbalclub in het leven geroepen.  Zij houden zich bezig met het aanstellen van de nieuwe trainer. "Wij hebben een shortlist gemaakt en voeren nu gesprekken. Op namen ga ik niet in. Wij hopen over twee à drie weken een nieuwe trainer te presenteren", aldus TC-lid Chris B. van der Zwan.

In de technische commissie zitten verder Ton Zwart en Roderik van Seumeren. Radi el Kaddouri zat tot dinsdagmiddag in de commissie. "Hij had zijn eigen redenen om eruit te stappen. Wij zijn nu op zoek naar een vierde lid. Wellicht een oud-voetballer van Telstar", aldus Van der Zwan.

Quote

"Wij hopen over twee à drie weken een nieuwe trainer te presenteren"

Telstar Commissielid Chris B. van der Zwan

Vertrek Andries Jonker

Het vertrek van Andries Jonker viel niet bij iedereen goed binnen de voetbalclub. Vorige week was er nog een gesprek tussen de technische commissie en Jonker, maar dat leverde niets op.  Het vertrek van de trainer is definitief.

Dennis Haar valt af, Uli Landvreugd kandidaat

Trainer Dennis Haar heeft een gesprek gehad bij Telstar. Hij heeft daarna laten weten dat hij voor een andere uitdaging gaat.

Uli Landvreugd is ook één van de kandidaten en heeft met de club gesproken. Landvreugd liep het afgelopen jaar stage bij Telstar en is bezig zijn trainersopleiding af te ronden. Momenteel werkt hij aan zijn eindopdracht en hij verwacht binnen een week of twee à drie zijn trainersdiploma te halen.

Andere namen die rondgaan zijn die van Misha Salden, Jan Zoutman en Gert Aandewiel.

Telstar-directeur Pieter de Waard - Orange Pictures

Directeur Pieter de Waard ziek thuis

Algemeen directeur Pieter de Waard zit ziek thuis. Voorzitter van de Raad van Commissarissen Jakob Klompien neemt nu tijdelijk zijn taken over. "Ik verwacht dat Pieter de Waard over een aantal weken weer terug is. Ergens halverwege juli", aldus Klompien.

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke zondag tussen 17.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en daarna elk half uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]