Start van hoofdcontent

Sport

NL
V

Jesper de Jong start uitstekend aan kwalificatie Roland Garros

17 mei 2022, 19.00 uur · Aangepast 17 mei 2022, 19.11 uur · Door Frank van der Meijden

Tennisser Jesper de Jong is goed begonnen aan het kwalificatietoernooi van Roland Garros.  De Hoofddorper won in de eerste ronde soeverein in twee sets van de Tsjech Vit Kopriva (6-2, 6-3).

Jesper de Jong - Pro Shots / SIPA USA

De 21-jarige De Jong staat 137e op de wereldranglijst en moet daarom via het kwalificatietoernooi deelname afdwingen voor de Grand Slam in Parijs. Door zijn overwinning stroomt De Jong door naar de tweede ronde waarin de Duitser Daniel Masur op hem wacht. Om door te dringen tot het hoofdtoernooi van Roland Garros moet De Jong winnend de derde ronde afsluiten. 

Tekst gaat verder onder de tweet.

Noord-Hollandse inbreng

Voor Noord-Holland zijn zowel Botic van de Zandschulp als Tallon Griekspoor al zeker van deelname aan het hoofdtoernooi. Van de Zandschulp heeft bovendien een geplaatste status. De Amsterdammer staat sinds vanochtend op de 29e plaats op de wereldranglijst, zijn hoogste positie ooit. Ook Griekspoor (65e) uit Nieuw-Vennep zal in actie komen in Parijs. 

Roland Garros begint zondag 22 mei. De finale bij de mannen is op zondag 5 juni. 

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke zondag tussen 17.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]