Start van hoofdcontent

Noord-Holland

NL
V

Davis Cup-team met Griekspoor en Van de Zandschulp plaatst zich voor Finals

5 maart 2022, 15.20 uur · Aangepast 6 maart 2022, 23.12 uur · Door Milton Pus

Het Nederlandse team met Noord-Hollanders Tallon Griekspoor (Nieuw-Vennep) en Botic van de Zandschulp uit Amsterdam heeft zich geplaatst voor de Davis Cup Finals. Canada werd met 3-0 verslagen, waardoor de zege Nederland niet meer kon ontgaan. 

Tallon Griekspoor versloeg Steven Diez in zijn wedstrijd (6-4, 6-4)

Van de Zandschulp rekende op vrijdag af met Alexis Galarneau in twee sets 7-5, 7-6 (na een tiebreak). Griekspoor won later met 6-4 en 6-4 van Steven Diez. Hierdoor was de stand 2-0 in het voordeel van Nederland.

Zaterdagmiddag maakte het duo Wesley Koolhof en Matwe Middelkoop het karwei af. Zij versloegen Peter Polansky en Brayden Schnur in twee sets: 7-5, 6-3. 

Tekst gaat verder onder de Tweet.

Finals

Door de zege heeft Nederland zich geplaatst voor het eindtoernooi van de Davis Cup. De groepsfase van het toernooi wordt gehouden van 14 tot en met 18 september, verspreid over vier verschillende steden. In 2019 deed Nederland voor het eerst mee aan deze Finals. Oranje verloor toen van Groot-Brittannië en Kazachstan in Madrid. 

Botic van de Zandschulp rekende in twee sets af met Alexis Galarneau - Orange Pictures / Andre Weening

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]