Ga naar Content
Alkmaar

Tuinieren in volkstuin populairder dan ooit: "Wachtrij van zes jaar"

15 mei 2022, 10.00 uur · Aangepast 15 mei 2022, 10.29 uur
Door: Maurice Blaauw · Foto: NH Nieuws

Tuinieren is populairder dan ooit, merkt ook volkstuinvereniging ATV de Zes Wielen in Oudorp. "Er komen meer jongere mensen op de vereniging", aldus voorzitter Hil Bakker. Ook ziet hij veel verschillen met vroeger: "Toen hadden mensen hier een tuin omdat ze anders niet konden eten, nu is het hobby", zegt Hil.

NH Nieuws nam een kijkje bij de Volkstuinen in Alkmaar - NH Nieuws

De vereniging bestaat dit 50 jaar en daarom houden ze 21 mei een open dag. "Zo kunnen mensen eens kijken hoe het er hier uit ziet", meldt Hil. Lid worden kan natuurlijk ook, maar door de populariteit van het tuinieren is er een wachtlijst van ongeveer zes jaar. "Ja, je hebt wel geduld nodig, net zoals bij het tuinieren", lacht Hil.

Naast het geduld is het ook gewoon serieus werken op de tuin. "Je moet toch wel drie dagen in de week aan het werk op de tuin", vertelt Hil. Veel mensen verkijken zich hierop. "Van de tien die komen zijn er zes á zeven die ook goed bezig zijn en blijven."

Tuinschouw

Twee keer per jaar houden ze een tuinschouw op de vereniging. Hier kijken ze naar de staat van de tuinen en waar nodig worden eigenaren van slecht onderhouden tuinen aangesproken. Het blijft niet alleen bij waarschuwen er worden ook weleens mensen weggestuurd.

Lees ook

💬 Wil je niets missen uit Alkmaar en omgeving?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]