Ga naar Content
Haarlem

Blije gezichten bij Bennebroekse volkstuinen: tuinieren kan nog wel tijdens coronacrisis

29 maart 2020, 19.00 uur · Aangepast 30 maart 2020, 10.29 uur
Door: Redactie · Foto: NH

BENNEBROEK - Bij de Bennebroekse Amateur Tuinders Verening wordt nog volop getuinierd deze dagen. Voorzitter Jan Stoel ziet wel dat een kleine groep oudere tuinders uit voorzorg thuis blijft, maar de meeste zijn heerlijk aan het schoffelen op het complex aan de Zandlaan. 

In deze tijd waarin scholen, sportverenigingen en de horeca gesloten zijn om het coronavirus in te dammen, is tuinieren een bezigheid die gewoon door kan gaan, mits de gepaste afstand van anderhalve meter bewaard wordt. 

En daar zijn de Bennebroekse tuinders maar wat blij mee. "Ik denk dat tuinieren nog een van de enige dingen is, die we kunnen doen", vertelt Jan Stoel. Hij prijst zichzelf erg gelukkig met het hebben van een volkstuin. 

tuinieren tijdens corona - NH Nieuws

Spreiding

Normaal gesproken is het in het weekend erg druk op het complex en dat is nu minder het geval. Dat heeft volgens Jan Stoel te maken met spreiding. "Mensen hebben wat extra tijd nu en komen meer verspreid over de week hun tuinen bijhouden."

Er wordt volgens Stoel gedoseerd getuinierd op een verantwoorde manier. En dat kunnen aan aantal aanwezige tuinders beamen. "Ik voel me hier heel veilig", vertelt de 83-jarige Derk Helms. "We zij hier niet dicht bij elkaar, terwijl we dat thuis wel zijn."

Hij geniet volop van zijn tuin en is er de meeste dagen van de week wel te vinden. "Het is goed om in beweging te blijven. Dan word je ook minder snel ziek."

Zolang als kan, zullen de natuurliefhebbers bij hun volkstuintjes te vinden zijn. Derk "Het is heerlijk hier. De mensen zijn allemaal even vriendelijk, het is geweldig."

Corona in Haarlem
📰 Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via onze speciale site
📺 Kijk naar de extra uitzending van NH Radio en deel jouw verhaal
✉️ Tip ons met jouw nieuws via het tipformulier
👥 Word lid van de Facebookgroep Nieuws uit Haarlem en Omgeving en krijg updates in je tijdlijn