Ga naar Content

Live NH Sport met Ajax - sc Heerenveen en FC Utrecht - AZ

Ajax krijgt vanavond opnieuw een kans om de landstitel binnen te slepen. Bij een zege op sc Heerenveen is de 36e landstitel een feit. AZ speelt nog voor een ticket voor Europees voetbal en moet daarvoor winnen bij FC Utrecht. Beide duels kun je vanaf 19.00 uur rechtstreeks volgen in een extra radio-uitzending van NH Sport. 

Johan Cruijff Arena - Foto: Pro Shots / Jasper Ruhe

Afgelopen zondag strandden de Amsterdammers in de uitwedstrijd tegen AZ op een 2-2 gelijkspel. Doordat concurrent PSV eveneens 2-2 speelde bij Feyenoord is het verschil met nog twee wedstrijden te spelen vier punten. Kortom: bij een zege op sc Heerenveen is de ploeg van trainer Erik ten Hag niet afhankelijk van het resultaat van PSV - NEC.

Edward Dekker verzorgt het commentaar en de eventuele huldiging vanuit de Johan Cruijff Arena. Veel supporters zullen de wedstrijd ongetwijfeld in de stad volgen. Stephan Brandhorst doet verslag vanuit de stad

FC Utrecht - AZ

Voor AZ staat er de laatste twee competitiewedstrijden ook nog veel op  het spel. De huidige vijfde plaats in de eredivisie is niet genoeg om zich te plaatsen voor Europees voetbal. Als de Alkmaarders nummer vier FC Twente achterhalen, plaatst de ploeg van trainer Pascal Jansen zich voor de derde voorronde in de Conference League.

FC Utrecht-doelman Maarten Paes gaat opzichtig in de fout bij de 2-0 van Jesper Karlsson - Foto: Pro Shots / Jasper Ruhe

Het gaatje met FC Twente bedraagt twee punten. Lukt het niet om te klimmen op de ranglijst dan speelt AZ met de nummers 6, 7 en 8 van de eredivisie om het laatste Europese startbewijs.

Vanavond treedt AZ om 20.00 uur aan in stadion Galgenwaard tegen FC Utrecht. Frank van der Meijden is de verslaggever. Komende zondag is RKC Waalwijk in Alkmaar te gast. 

NH Sport is er van 19.00 tot 23.00 uur. Presentator is Stef Swagers.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke zondag tussen 17.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]