Ga naar Content

AZ-trainer Pascal Jansen doet niet aan doemdenken: "Nog volop kans op plek vier"

AZ speelt woensdag de laatste uitwedstrijd van het seizoen. De ploeg van Pascal Jansen gaat op bezoek bij FC Utrecht en moet winnen wil het zicht blijven houden op plek vier. "De vierde plaats is nog haalbaar voor ons", aldus Jansen. 

AZ-trainer Pascal Jansen: "Vierde plaats nog haalbaar" - NH Nieuws

De Alkmaarders staan nu op de vijfde plaats met twee punten achterstand op nummer vier FC Twente. Mocht AZ vijfde eindigen dan gaan de Alkmaarders play-offs spelen. Plek vier betekent Europees voetbal. Dan stroom je automatisch in voor de derde voorronde van de Conference League. 

"Wij hebben nog volop kans op plek vier en daar gaat mijn energie naartoe"

az-trainer pascal jansen

Clasie geschorst, verder fitte selectie

Bij AZ is Jordy Clasie geschorst. Tijani Reijnders is zijn vervanger. Verder heeft Pascal Jansen een fitte selectie tot zijn beschikking. 

De trainer wil dus niet denken aan het eventueel mislopen van Europees voetbal. "Dat is iets wat geen realiteit is. Het heeft geen zin om daarover na te denken. Ik ga uit van de realiteit van vandaag. Wij hebben nog volop kans op plek vier en daar gaat mijn energie naartoe", is Jansen duidelijk.

Tekst loopt door onder video

Jansen: "Reijnders vervanger van Clasie" - NH Nieuws

FC Utrecht - AZ en Ajax - sc Heerenveen zijn woensdag live te horen bij NH. De extra uitzending begint om 19.00 uur. De wedstrijden in de eredivisie beginnen om 20.00 uur.

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]