Ga naar Content

Dani de Wit strijdbaar na 2-2 tegen Ajax: "Nog twee wedstrijden vol gas"

AZ liet in de topper tegen Ajax in de slotfase de overwinning uit de handen glippen. Edson Álvarez kopte namens de Amsterdammers de gelijkmaker binnen en dus was er na afloop teleurstelling bij AZ en bij trainer Pascal Jansen. "Als je 2-1 voor komt, moet je het ook op die manier afsluiten."

Pascal Jansen had gehoopt dat AZ de overwinning over de streep trok - NH Sport

AZ-middenvelder Dani de Wit speelde een sterke wedstrijd, al liet hij het na zijn voormalig werkgever pijn te doen. De Wit kreeg een goede kans op de derde treffer van de Alkmaarders, maar wist uiteindelijk de wedstrijd niet in het slot te gooien. "Met zo'n kans moet je ook een beetje geluk hebben, helaas ging hij er niet in", aldus De Wit. 

Dani de Wit had de wedstrijd in het slot kunnen gooien - NH Sport

Strijd om plek 4

Door het gelijkspel verzuimt AZ in te lopen op FC Twente, de concurrent voor plek vier. Desondanks biedt het spel van vandaag hoop op een goede afloop van de competitie en directe plaatsing voor Europees voetbal. De Wit: "Het gat is maar twee punten. Wij moeten gewoon zes punten pakken en gas geven zoals vandaag."

Dani de Wit over de strijd om plek 4 in de eredivisie - NH Sport

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]