Ga naar Content

Mogelijk kampioensduel begint Ajax met 4-4-2, AZ wil titelfeestje verpesten

Net als in de thuiswedstrijd tegen PEC Zwolle begint Ajax tegen AZ in een 4-4-2 formatie. Bij de Alkmaarders ontbreken Sam Beukema, Tijjani Reijnders en Zakaria Aboukhlal in de basis. Bij winst kunnen de Amsterdammers kampioen worden, mits Feyenoord PSV verslaat. Als AZ wint, komt het op gelijke hoogte met FC Twente. 

Vangelis Pavlidis tijdens het bekerduel AZ - Ajax - Foto: Pro Shots / Toon Dompeling

Bij Ajax zijn de spitsen Sébastien Haller en Brian Brobbey, Dusan Tadic staat op de 10-positie. Steven Berghuis begint vanaf de bank. Het middenveld wordt verder gevormd door Davy Klaassen, Edson Álvarez en Kenneth Taylor. Devyne Rensch begint als rechtsback in plaats van Youri Regeer. Jurrien Timber, Daley Blind en Nicolas Tagliafico zijn de andere verdedigers. Doelman is Maarten Stekelenburg.

Bekijk hieronder de opstelling:

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

AZ kan vanmiddag goede zaken doen in de strijd om plek vier. Concurrent FC Twente verloor zaterdagavond met 2-1 van Fortuna Sittard door twee goals van Amsterdammer Zian Flemming. De basiself van de Alkmaarders is op drie plekken gewijzigd ten opzichte van het gelijkspel tegen Sparta Rotterdam. Zakaria Abouklal, Sam Beukema en Tijjani Reijnders zitten op de bank. Hakon Evjen, Pantelis Hatzidiakos en Dani de Wit staan aan de aftrap in Alkmaar. 

Bekijk hieronder de andere namen:

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Op NH Radio is er een extra lange sportuitzending die om 14.00 uur begint. Behalve veel aandacht voor de feestelijkheden in Volendam zijn we natuurlijk ook in Alkmaar bij AZ - Ajax. Bij een zege van Ajax en een overwinning later op de middag van Feyenoord op PSV is Ajax verzekerd van de landstitel. Uiteraard volgen we dat ook op de voet. 

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]