Ga naar Content

Slim AZ weet in topwedstrijden wél te pieken: "Tegen Ajax onze reputatie waarmaken"

AZ hoopt zondagmiddag een stokje te steken voor een kampioensfeest van Ajax. De Alkmaarders kunnen bouwen op goede wedstrijden tegen topteams. "Het is niet het beste Ajax van de tweede seizoenshelft. Wij moeten zorgen dat we onze reputatie waarmaken door in topwedstrijden goed voor de dag te komen", zegt trainer Pascal Jansen.

AZ-trainer Jansen "Ajax optisch niet in de beste fase" - NH Sport / Stephan Brandhorst

Ondanks de toenemende kritiek over het matige spel van de Amsterdammers en de moeizame overwinningen, vindt Jansen de ploeg van Erik ten Hag de terechte koploper. "Qua veldspel sprankelt het nu wat minder, maar ze presteren uitermate goed."

"Ik denk dat wij niet mogen klagen. Wij hebben op dit moment iedereen fit. Yusuf Barasi traint apart en Bruno Martins Indi is een aandachtspunt", zegt Jansen over de fitheid van de selectie. De linker centrale verdediger heeft al een aantal weken klachten in zijn bovenbeen en is voor zondag nog een vraagteken.

"In het woord onnodig zit een hoop opgesloten"

AZ-trainer pascal jansen

AZ bivakkeert momenteel op de vijfde plaats in de eredivisie. Opvallend zijn de mindere resultaten tegen de laaggeklasseerde ploegen. Afgelopen week verspeelde AZ punten tegen Sparta Rotterdam en een paar weken eerder verloor het pijnlijk tegen PEC Zwolle. Het lage aantal clean sheets speelt daarin wellicht een rol. "In het woord onnodig zit een hoop opgesloten, want we lopen regelmatig tegen een onnodige tegengoal aan."

Tekst loopt door onder de video.

"We krijgen onnodig veel tegendoelpunten" - NH Sport / Stephan Brandhorst

De Noord-Hollandse derby begint om 14.30 uur in Alkmaar. NH Sport doet liveverslag op de radio tijdens een extra uitzening. Daarin is ook volop aandacht voor de huldiging van FC Volendam. Vanaf 14.45 uur is er op tv ook een extra uitzending vanuit Volendam.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]