Ga naar Content

Ryan Gravenberch mist einde seizoen; laatste Ajax-wedstrijd lijkt gespeeld

Ajacied Ryan Gravenberch is vandaag op de training geblesseerd geraakt aan zijn enkel en speelt dit seizoen niet meer. Zijn enkel is uit voorzorg zelfs in het gips gezet.

Ryan Gravenberch speelt zaterdag nog negentig minuten tegen PEC Zwolle - Foto: Pro Shots / Jasper Ruhe

De middenvelder mist daardoor de cruciale wedstrijd om de landstitel tegen AZ, sc Heerenveen en Vitesse. De blessure zou volgens bronnen binnen Ajax niet ernstig zijn, maar houdt hem naar verwachting zes weken aan de kant.

Mogelijk heeft de 19-jarige Gravenberch zijn laatste wedstrijd in een Ajax-shirt al gespeeld. De Duitse topclub Bayern München zou bezig zijn om hem over te nemen van de Amsterdammers.

Vijfde basisspeler met blessure

De ziekenboeg bij Ajax loopt inmiddels behoorlijk vol. Zaterdag tegen PEC Zwolle ontbraken basisspelers Antony, Lisandro Martínez, Noussair Mazraoui en Remko Pasveer vanwege blessures.

Ajax heeft met drie speelronden te gaan een voorsprong van vier punten op PSV. Bovendien heeft Ajax een veel beter doelsaldo. Zondag is het AZ-Ajax en Feyenoord-PSV. Mocht Ajax winnen en PSV verliezen dan zijn de Amsterdammers landskampioen.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]