Ga naar Content

Ajax krijgt volgende week kampioensschaal als zondag perfect verloopt

De mogelijkheid bestaat dat Ajax zondagavond landskampioen wordt. De Amsterdammers moeten dan winnen van AZ en Feyenoord moet PSV verslaan. Het is alleen niet het geval dat de schaal zondag al tevoorschijn komt.

Ajax werd vorig jaar officieel kampioen tegen FC Emmen - Foto: Pro Shots / Stanley Gontha

Koploper Ajax trapt zondag om 14.30 uur af tegen AZ in Alkmaar. Nummer twee PSV begint pas om 16.45 uur aan de uitwedstrijd tegen Feyenoord. Het gat tussen Ajax en PSV is momenteel vier punten met nog drie wedstrijden te gaan. Dat betekent dat de ploeg van trainer Erik ten Hag alleen zondag kampioen wordt bij winst op AZ en een nederlaag van PSV.

Omdat Ajax niet na een eigen wedstrijd het kampioenschap kan vieren, krijgen de Amsterdammers na de eerstvolgende wedstrijd de schaal. Dat laat de KNVB aan NH Sport weten. Op woensdag 11 mei speelt Ajax thuis tegen sc Heerenveen.

Mocht Ajax zondag geen kampioen worden, dan komt de schaal op 11 mei sowieso naar Amsterdam. Op die avond kan de beslissing vallen, omdat PSV tegelijkertijd speelt tegen NEC.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]