Ga naar Content

Leerlingen halen enorm bedrag op: 35.000 euro voor rolstoelvriendelijk schoolplein

Met allerlei creatieve acties hebben leerlingen van het IKC in Oudkarspel meer dan 35.000 euro opgehaald voor rolstoeltoegankelijke speeltoestellen. Zes leerlingen uit groep 8 kwamen met het idee, omdat ze vonden dat hun schoolgenoten met een lichamelijke beperking ook gewoon buiten moesten kunnen spelen. 

Kinderen zamelen geld in voor rolstoelvriendelijke speeltoestellen - Foto: NH Nieuws

De spanning was vrijdagmiddag groot op het schoolplein van het IKC. De leerlingen kregen te horen dat ze in een paar maanden tijd 35.784,32 euro hebben ingezameld. Dat meldt mediapartner Streekstad Centraal.

Het is het voorlopige eindresultaat van onder meer lege flessen ophalen, auto's wassen, een sponsorloop en de verkoop van cupcakes. Bibi, Kiki, Mandy, Amy, Hannah en Andries uit de groep acht van juf Susanne zijn de initiatiefnemers van de bijzondere actie.

Hun doel was om een speciaal aangepast speelplein mogelijk te maken, waar zowel de kinderen van de Kanz-klas als de andere leerlingen gebruik van kunnen maken. In de Kanz-klas zitten onder anderen leerlingen met een lichamelijke beperking. 

De zes initiatiefnemers wilden op het nieuwe plein een soort circuit met een rolstoelvriendelijke schommel en een zandtafel. Ze waren er honderd procent van overtuigd dat het ging lukken: "Zolang we samenwerken, kan ons alles lukken", zeiden de kinderen  tegen NH Nieuws.

Het benodigde bedrag was zo’n 20.000 euro en daar is ruim aan voldaan. De zes leerlingen kunnen nu de gemeente Dijk en Waard opdracht geven om een deel van het schoolplein te vernieuwen. Het nieuwe plein moet voor het einde van het schooljaar klaar zijn.

NH Nieuws was bij de autowasserette aanwezig, kijk de video hieronder:

Carwash Oudkarspel - NH Nieuws

Lees ook

💬 Wil je niets missen uit Alkmaar en omgeving?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]