Ga naar Content

Amsterdam Pirates revancheert zich van blamage, HCAW foutloos in eerste weekend

Amsterdam Pirates heeft de kater van afgelopen donderdag dubbel en dwars uitgepoetst tegen RCH. De regerend landskampioen kreeg toen 23 punten in één inning tegen en verloor met 24-18 van de honkballers uit Heemstede. Gisteren walsde Amsterdam met 3-23 over RCH heen en vandaag werd ook een soevereine overwinning geboekt: 0-6.

Sharlon Schoop van Amsterdam Pirates - Foto: Orange Pictures / Henk Seppen

De revanchegevoelens bij Pirates waren gigantisch na de blamage van afgelopen donderdag. De ploeg van Ronald Jaarsma, die tegen RCH zijn vuurdoop beleefde, gaf een opgebouwde 18-1 voorsprong in de laatste inning volledig uit handen. In de zevende inning kreeg de ploeg liefst 23 punten tegen en ging zo alsnog onderuit tegen de promovendus. Zaterdag spelde Pirates met de 3-23 orde op zaken en vandaag werd ook simpel gewonnen: 0-6.

HCAW kende een goed openingsweekend met twee overwinningen op Hoofddorp Pioniers: 4-9 en 3-0. Daarmee staan de honkballers uit Bussum op de tweede plaats achter Neptunus dat als enige alle drie de wedstrijden won. DSS/Kinheim, dat alle ontmoetingen met Neptunus verloor, bungelt onderaan in de hoofdklasse, samen met Hoofddorp Pioniers.

Uitslagen hoofdklasse:
Neptunus - DSS/Kinheim 10-8
HCAW - Hoofddorp Pioniers afgelast
Pirates Amsterdam - RCH 18-24
Twins Oosterhout - Quick Amersfoort 2-9

Hoofddorp Pioniers - HCAW 4-9
DSS/Kinheim - Neptunus 8-9
RCH - Pirates Amsterdam 3-23
Quick Amersfoort - Twins Oosterhout afgelast

Neptunus - DSS/Kinheim 6-2
HCAW - Hoofddorp Pioniers 3-0
Pirates Amsterdam - RCH 6-0
Twins Oosterhout - Quick Amersfoort 10-0

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]