Ga naar Content

Werkonderbrekingen bij Tata Steel: werknemers blokkeren toegangspoort

Personeel van Tata Steel heeft vanmorgen werkonderbrekingen gehouden. Zo'n honderd werknemers van onder meer het havenbedrijf en railvervoer verzamelden zich in de kantine, waar ze uitleg eisten van personeelsdirecteur Guido Bockting. Eerder vanmorgen blokkeerde personeel de toegangspoort van het bedrijf. Daardoor ontstond een file op de toevoerwegen naar het staalbedrijf. 

Medewerkers Tata blokkeren poort - Foto:

Het ging om een wilde actie, waarmee het personeel een duidelijk signaal wil afgeven aan de directie. Die onderhandelt vandaag met de FNV over een nieuwe CAO.

De vakbond wil een bruto loonsverhoging van 150 euro per maand, naast een automatische prijscompensatie. De directie wil niet verder gaan dan 1,3 procent in combinatie met een loonsverhoging van 60 euro. De FNV heeft dit aanbod eerder 'schokkend en schofferend' genoemd.

De FNV spreekt van een 'torenhoge inflatie die voor iedereen voelbaar is in de portemonnee en dat in een periode dat het staalbedrijf nog steeds recordwinsten boekt'. Weliswaar wordt ook Tata Steel getroffen door hoge gasprijzen, maar volgens vakbondsbestuurder Cihan Lacin worden die doorberekend aan de klant. Lacin: "In plaats daarvan zou het bedrijf eens zijn waardering moeten laten blijken aan de hardwerkende werknemer."

Lacin sluit niet uit dat op meerdere bedrijfsonderdelen het personeel vandaag het werk stillegt. "De mensen zijn namelijk boos en dat begrijpen we heel goed."  

Werkonderbrekingen - FNV-bestuurder Cihan Lacin spreekt het personeel toe

Lees ook

Meer nieuws uit de IJmond?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit de IJmond. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/IJmond

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected]

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]