Ga naar Content

Deurwaarders innen geld van sekswerkers bij wanbetalende klant na trio

Een raamexploitant van de Achterdam heeft een deurwaarder op een klant afgestuurd, die na een trio in een van de zogenoemde peeskamers, weigerde het volledige bedrag te betalen aan de twee sekswerkers.

Foto: Priscilla Overbeek/NH Nieuws

De man moest na vier uur genot 1.100 euro afrekenen, maar betaalde slechts 325 euro. Hij beloofde het resterende bedrag later terug te brengen en liet zijn telefoon als borg achter, maar kwam vervolgens niet meer opdagen. 

Belofte maakt schuld, dus besloot raamexploitant Frans Snel een deurwaarder in te schakelen, om het volledige bedrag alsnog bij de klant te innen. Via een zorgpas, die de klant in zijn telefoonhoesje bewaarde, kon de deurwaarder de naam en het woonadres van de klant gemakkelijk achterhalen en wist hij de wanbetaler met succes op te sporen.

Speciale zaak

Deurwaarder Koen van der Meer slaagde er uiteindelijk in het resterende geld bij de klant terug te vorderen. Inhoudelijk kan hij niet op de zaak ingaan, maar hij laat aan NH Nieuws weten dat langsgaan bij betalende seksklanten geen dagelijkse kost is. "Uit de houding van meneer Snel bleek ook dat dit een speciale zaak is. Hij was bang dat zulke vorderingen niet worden opgepakt, maar iedereen moet zijn recht kunnen halen." 

"Iedereen moet zijn recht kunnen halen"

Deurwaarder Koen van der Meer

Dat er alleen sprake was van een mondelinge overeenkomst, heeft volgens de deurwaarder geen invloed gehad op de terugvordering. "De overeenkomst is vormvrij. Er staan stickers op de ramen, waarop valt te lezen dat het om betaalde seks gaat en ook is de klant te zien op camerabeelden. Het geld wordt dus spoedig overgeschreven." 

Raamexploitant Frans Snel is dankbaar voor het snelle handelen van het incassobureau. "De deurwaarder kan binnenkort een bos bloemen verwachten, als bedankje namens de dames. Dat deze deurwaarder het opnam voor deze sekswerkers is naar mijn mening uniek. Zelf had ik nooit verwacht dat mijn verzoek zou worden aangenomen."

Download de app

🔔 Blijf op de hoogte van nieuws uit jouw regio, download de gratis NH Nieuws-app via de App Store of de Google Play Store.

Lees ook