Gastheer HCAW wint Charles Urbanus Toernooi, landskampioen Pirates vierde

HCAW heeft de veertigste editie van het Charles Urbanus Toernooi gewonnen. Het team van Danny Rombley versloeg op eigen veld Neptunus in de finale met 5-1. Amsterdam Pirates verloor twee keer op het oefentoernooi en moest genoegen nemen met de vierde plaats.

HCAW in de finale van het Charles Urbanus Toernooi - Foto: DFotografie

HCAW won zaterdag nipt met 3-2 van Twins Oosterhout en plaatste zich daarmee voor de finale. Daarin trof het Neptunus, dat vorig jaar in de Holland Series tweede werd na een zinderende strijd met Amsterdam Pirates. In de finale nam HCAW direct de leiding en liep het uit naar een 5-1 overwinning na negen volledige innings.

Amsterdam Pirates

Zaterdag verloren de Amsterdammers met 9-4 van Neptunus uit Rotterdam. Het team van de nieuwe coach Ronald Jaarsma was daardoor veroordeeld tot het spelen van de wedstrijd om de derde plaats. Vandaag ging het met diezelfde cijfers onderuit tegen Twins Oosterhout. De wedstrijd werd echter in de zevende inning gestaakt vanwege het slechte weer bij een stand van 9-4.

De hoofdklasse honkbal start aanstaande donderdag. Regerend landskampioen Pirates treft dan promovendus RCH uit Heemstede, HCAW krijgt Hoofddorp Pioniers op bezoek en DSS/Kinheim reist af naar Rotterdam voor de ontmoeting met Neptunus.