Ga naar Content

Amsterdam Pirates kiest voor de ontslagen coach van concurrent Neptunus

Ronald Jaarsma is de nieuwe coach van de honkballers van Amsterdam Pirates. Hij vervangt Michael Duursma bij de landskampioen. Vorige week werd Jaarsma nog ontslagen bij Neptunus, de grote concurrent van Pirates.

Ronald Jaarsma verloor in de Holland Series nog van Amsterdam Pirates met 4-3 - Foto: Orange Pictures

Jaarsma werd na de 4-3 overwinning van Amsterdam Pirates in de Holland Series ontslagen bij Neptunus. "Ik wil mijn coachcarrière niet op zo'n manier afsluiten, maar na Neptunus zijn er geen uitdagingen meer. Ja, coach van een nationaal team of een club in het buitenland. Maar, daar heb ik denk ik een te grote mond voor", zei Jaarsma toen tegen het AD.

"Ik wil mijn coachcarrière niet op zo'n manier afsluiten, maar na Neptunus zijn er geen uitdagingen meer"

Amsterdam Pirates-coach Ronald Jaarsma

Eerder werkte Jaarsma bij HCAW en was hij assistent-coach bij Amsterdam Pirates tussen 2013 en 2016. "Jaarsma is een topcoach die goed aansluit bij het ervaren en succesvolle team van Amsterdam Pirates en het beleid van de club. Hij heeft als coach verschillende nationale en Europese kampioenschappen binnengehaald. Zijn doelstelling is een competitief team neer te zetten dat in de top van de hoofdklasse en Europees uitblinkt, terwijl gelijktijdig de jonge garde wordt klaargestoomd voor tophonkbal", staat in het persbericht van de club.

Allan Hazel wordt assistent van Jaarsma, terwijl Rob Cordemans de pitching-coach is.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]