Start van hoofdcontent

Sport

NL
V

IJzersterke comeback levert honkballers Pirates landstitel op

17 oktober 2021, 16.33 uur · Aangepast 18 oktober 2021, 11.30 uur · Door Stephan Brandhorst & Frank van der Meijden

Amsterdam Pirates heeft vandaag in het hol van de leeuw beslag gelegd op de landstitel in het honkbal. De ploeg van coach Michael Duursma won, na een eerdere 3-2 achterstand in de Holland Series, uiteindelijk de beslissende en laatste wedstrijd in de best-of-seven series met 4-3 van aartsrivaal Neptunus uit Rotterdam. 

Amsterdam Pirates is voor de zesde keer landskampioen - NH Sport

Beide ploegen wisten dat er veel op het spel stond in de beslissende zevende wedstrijd in de Holland Series. In de eerste vier innings gaven beide ploegen elkaar geen krimp en werd er niet gescoord.

In de vijfde slagbeurt waren het de Amsterdammers die uiteindelijk de ban zouden breken. Raydley Legito maakte het eerste punt van de wedstrijd na een verre slag van Sharlon Schoops. Met twee man uit in diezelfde vijfde inning, sloeg Kalian Sams met twee man op de honken een schitterende homerun. Hierdoor kwam Pirates met 4-0 voor in de wedstrijd.

Tekst loopt door onder de video.

De homerun van Kalian Sams viel op het perfecte moment - NH Sport / Stephan Brandhorst

Voorsprong consolideren

In de zesde inning wist Neptunus zijn eerste punt van het duel te maken. John Polonius kwam over de thuisplaat na een slag van Christian Diaz. Ook in de achtste slagbeurt wisten de Rotterdammes te scoren en zo kwam de spanning toch nog terug in de wedstrijd. Roger Bernadina kwam binnen na een honkslag van Polonius.

Tekst loopt door onder de video.

Pirates-coach Michael Duursma is trots over de veerkracht - NH Sport / Stephan Brandhorst

In de laatste inning kwam de overwinning van Pirates niet meer in gevaar. De ijzersterk spelende Shairon Martis pitchte de gehele wedstrijd en kreeg in de laatste slagbeurt ook geen punten meer tegen. Zodoende kon na laatste worp de champagne door Pirates worden ontkurkt. Het betekende de zesde landstitel in het bestaan van de Amsterdamse club. Eerder werd de ploeg van coach Michael Duursma kampioen in 1987, 1990, 2008, 2011, 2019. 

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de uitzending op NH Radio
  • De talkshow 'De Aftrap' is iedere vrijdag te zien om 18.15 uur, 20.15 uur en 22.15

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]